Inhalen tegen DOS’37 lonend voor NSC

Zaterdagmiddag stond de inhaalwedstrijd tegen DOS’37 op het programma.

In de eerste helft was het maar een gezapig potje met weinig beleving. Yannick Cornelisz tekende na 25 minuten voor de  mooiste actie. Hij slalomde door de verdediging. Hij had echter te weinig kracht om de keeper te verschalken. Een paar minuten later een prima voorzet van Yordi Grovenstein, die de bal bij de 1e paal legde voor Eyup Termelez. Zijn schot kon gepareerd worden door de keeper. DOS probeerde met lange ballen en soms prima spel een opening te vinden. Op slag van rust een counter bij NSC waar meer mee gedaan moest worden. Yordi Grovenstein had hem breed moeten leggen op Mark Fennebeumer, maar schoot zelf.

Meer inzet na de thee

De tweede helft was meer het aanzien waard al was het maar omdat er gescoord werd.

NSC probeerde er in de tweede helft wel wat van te maken. Een mooie aanval in de 52ste minuut via Cornelisz en Fennebeumer kwam bij Grovenstein. Die tikte goed binnen en zette NSC op voorsprong. Daarna waren er wat kansen zonder resultaat voor NSC via Grovenstein en Cornelisz.  Het werd daarentegen 1-1. Een mooie aanname van Wennink werd afgerond in de kruising. De linksbenige speler liet zien, dat hij met rechts ook prima kan schieten.

NSC leek daarna even van slag. Een paar minuten later werd het namelijk 1-2. Uit een corner vanaf links kwam Boshoeve veel hoger dan de rest. Hij kon de bal hard binnekoppen. NSC moest risico’s gaan nemen. Met nog een kwartier te gaan haalde de trainer verdediger Katshima naar de kant. Zijn vervanger was middenvelder/aanvaller Wallet.

Dat wierp vruchten af, NSC drukte DOS terug in de verdediging. Het ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel toen Yannick Cornelisz van 25 meter mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot was lastig voor de keeper, want hij liet los. Mark Fennebeuemer was er als de kippen bij om de “hete bitterbal” binnen te schieten. Zo stonden de teams weer op gelijke hoogte.

Vanaf dat moment merkte je dat er weer geloof kwam in een goed resultaat. dat moet dan nog wel even gebeuren. Met nog vijf minuten te gaan en alle hens aan dek bij DOS was het moeilijk om een gaatje te vinden. Maar het lukte. Een prima inworp werd door Fennebeumer goed door gekopt en Eyup Termelez schoot hard de bal binnen in de korte hoek.

NSC kwam goed weg vanmiddag want DOS liet af en toe wel zien dat ze een prima ploeg hebben met individueel goede spelers.