Sparta met 3-1 nederlaag naar huis

STAPHORST – De toeschouwers op sportpark Het Noorderslag hebben kunnen genieten van een zeer attractieve wedstrijd.

Op de site van Staphorst staat: ” Het dient ook te worden gezegd dat Sparta Nijkerk daarin ook een belangrijke rol vervulde. Voetballend gezien is de ploeg uit Nijkerk misschien wel de allerbeste in de hoofdklasse B, echter er komen meer zaken bij kijken. En juist op het mentale vlak was Staphorst vanmiddag de betere van de twee.”

Sparta Nijkerk 1 begon niet echt gemotiveerd aan de eerste helft. Binnen twee minuten trof de thuisploeg het aluminium. Martin van ’t Ende belaste zich met een vrije trap op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel. Uiterst secuur mikte de spelmaker de bal in de korte hoek. Jammer genoeg trof deze poging geen doel.

Tot aan de 20e minuut was het flipperkastvoetbal van beide kanten.  Na 21 minuten verschalkte Ferdi ter Avest  doelman Hoogewoning met een fantastische voetbeweging: 0-1 Dat was ook de ruststand.

De tweede helft werd aangevangen met inzet, passie en beleving door de Nijkerkers. In de 52e minuut was er een opleving van Frank Heus, hij scoorde bijna. Binnen een minuut had hij weer de mogelijkheid maar helaas, weer mis. Zes minuten later was het aanvoerder Donny van der Wal, die de bal net naast de goal van de boomlange Staphorster keeper René Oosterhof schoot.

In de 62e minuut waren het weer de Staphorsters die voor een hachelijke situatie zorgden voor de goal van Manuel Hoogewoning, de Spartanen kwamen hier heel goed weg. In de 78e minuut was het Janic Makizodila die hoog boven alles en iedereen uit toornde en de 1-1 in de touwen kopte.

Staphorst leek rijp voor de slacht. Martijn Brakke was het daar helemaal niet mee eens en nog binnen een minuut was hij het die de mannen uit Staphorst weer op voorsprong zette met een magistrale goal. De Spartaanse verdediging was helemaal weg en hij kon zomaar de 2-1 aantekenen. Weer waren de Nijkerkers terug bij af! Bert van Dijk werd nog ingebracht maar ook hij kon het tij onmogelijk keren.

De derde treffer voor Staphorst was wellicht teveel van het goede maar zij waren uiteindelijk wel de betere in dit potje en daarmee de terechte winnaar. Keiharde les voor de Nijkerkers.

bijdragen van Gerard Kok en Arjen Gerritsma (meer van hem in de fotoserie)