Flevo dames winnen met dubbele cijfers

Afgelopen zaterdag mochten de Nijkerkse dames het opnemen tegen RZC/EZZ.

De uitwedstrijd werd verloren met 10-2. Dit mocht niet nog een keer gebeuren waardoor de dames nu werden aangevuld door 4 jeugdspeelsters en gecoached door Norbert van der Glas. De afspraken waren duidelijk: pressing half veld beginnen, voor elkaar spelen en punten pakken!

Vol van energie gingen de dames te water en werd er al gauw een eerste doelpunt op het scorebord gezet. Door een goed opgezette aanval wist Thalia Zwart de bal langs de ogen van de keeper te tikken. Nog geen minuut later kreeg Flevo een strafworp mee die Naomi Heimensen rakelings het net in wist te plaatsen. Hiermee sloten de dames van Flevo de eerste periode af met een 2-0 voorsprong.

De tweede periode stond in het teken van de voorsprong behouden en uitbouwen. Dit was echter niet het geval. Het enige doelpunt van deze periode viel door de tegenstanders waardoor Flevo nog met een nipte voorsprong de derde periode inging.

De derde periode moest het eindelijk gebeuren: de Nijkerkse dames moesten doelpunten maken! Profiteren van de fouten van de tegenstanders en daar profijt uit halen. En dat gebeurde ook: Jill van der Glas wist een loeiharde bal het net in te plaatsen. Even later wist Naomi Heimensen, door middel van een strafworp, voor de tweede keer deze avond de keeper te omzeilen. Ook Thalia Zwart wist via een hard geplaatst schot haar tweede doelpunt van de avond erin te leggen. Het laatste doelpunt van het derde part was van Jill van der Glas, ze was goed op dreef en wist nog een bal in de kruising te schieten. En om de periode nog mooier af te sluiten wist Melissa van der Horst een strafworp tegen te houden waardoor de tussenstand 6-1 bleef.

Met nog maar 1 periode te spelen wilde de dames de wedstrijd met ronde cijfers afsluiten. De periode begon wat rommelig voor de tegenstander waardoor Vera Molan na iets meer dan een halve minuut spelen de bal onder de arm van de keeper door kon schieten. Nog geen minuut later wisten de dames weer vrij door te komen en wist Thalia Zwart Jette Bokkers te vinden die hem gemakkelijk het net intikte. Na dat Flevo gemakkelijk een manmindersituatie wist te overleven kregen de dames van Flevo een strafworp mee die Jette Bokkers feilloos binnen schoot. Met nog een minuut te spelen waren de dames van Flevo nog zeer zeker niet klaar met de wedstrijd. Leonie van Keulen liet ook nog wat behendig vakwerk zien door vrij door te komen en de bal link onderin het doel te gooien. Nadat de tegenstander toch nog een doelpunt wist te maken was het toch nog de beurt van Flevo die in de laatste 11 seconden nog wist te scoren: Vera Molan zwom volledig vrij waardoor zij de bal voor kon geven aan Naomi Heimensen die de bal nog gemakkelijk in kon tikken.

Met het laatste doelpunt was de wedstrijd gedaan en bleven de drie punten in Nijkerk met een eindstand van 11-2! Na deze euforische overwinning kijken de dames uit naar de volgende (uit)wedstrijd die op 9 maart aanstaande plaats vindt tegen Triton Putten.