De gebeurtenissen tijdens JIN 2019

JIN 2019 duurt van woensdag tot en met zaterdag.

Dagelijks doen Hanneke Verhoef (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s, ook in de fotoserie) verslag

Indoor Nijkerk dag 1

Na een lange avond opbouwen, lag de accommodatie er woensdag ochtend perfect bij. Om tien uur ’s morgens betrad de eerste ruiter de ring, waarmee de Jumping Indoor Nijkerk 2019 officieel van start ging.
De klasse L was als eerste aan de beurt. De beste combinaties over twee parcoursen verdienen een felbegeerde plek in de finale op zaterdagavond. De winnaar van de finale wint dit de Nijkerkse Torenbokaal als wisseltroffee. In het eerste parcours wist Neuderuiter Karin Hop er met de winst vandoor te gaan. Zij reed een snelle tijd in de barrage, die niemand meer wist te verbeteren.


Halverwege de middag was de klasse BB aan de beurt. Dit is een laag parcours en telt niet mee voor de finales. Veel ruiters nemen hun jonge paarden mee om op laag niveau wedstrijdervaring op te doen.
Aan het begin van de avond was de klasse B aan de beurt. Voor het eerste parcours werden stijlpunten gegeven voor de wijze van rijden. Alle ruiters deden hiervoor hun best, wat resulteerde in mooi gereden parcoursen.

Jumping Indoor Nijkerk dag 2

Op de tweede dag van de Jumping Indoor Nijkerk waren wederom de klasse BB, B en L aan de beurt. Begin van de middag werd gestart met de klasse B, waarna bekend werd welke ruiters er door mogen naar de finale op zaterdagavond. Neuderuiters Wilke Kamphorst en Jennifer van de Pol hebben een felbegeerde plek in de finale op zaterdag avond in de wacht gesleept. We wensen hun veel succes!


Begin van de avond kwam de eerste L ruiter de ring in. Alle ruiters deden hun best om de balken niet te laten vallen, en zo een prijs in de wacht te slepen. In het tweede parcours was de tijd ook nog van belang met een uitdagende joker hindernis. Het springen van de joker hindernis leverde extra punten op, die nodig waren om te kunnen winnen. Het was een spannende rubriek met korte bochten en een hoge snelheid!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden