Onbenutte kansen doen NSC de das om (video)

NSC begon nog wel goed aan de wedstrijd, maar Yordi Grovenstein deed te weinig met de mooie pass van Barry de Winter. Go Ahead Kampen kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg uit een vrije trap een kansje, Van Willige kon redding brengen. Uit een corner was Eyup Terlemez dichtbij, maar scoorde niet. Een minuut later dezelfde Terlemez die een een teenlengte te kort kwam om een pass van Kevin van Essen binnen te tikken.

Na 20 minuten was het wel raak aan de andere kant; een mooi schot in de verre hoek van Hendriks betekende de 0-1. NSC liep achter de feiten aan, maar was via Mark Fennebeumer wel dichtbij een goal. Go Ahead Kampen kreeg ook nog wat kansjes op 0-2, maar vonden Van Willige op hun pad die NSC in de wedstrijd hield.

Go Ahead kwam in de slotfase tot twee keer goed weg nadat beide keren de bal bijna in eigen doel ging.

Tweede helft

In de tweede helft een beter NSC. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. De opkomende rechtsback Dave Knikker zette een aanval op samen met Kevin van Essen die daarna Knikker met een goede pass het strafschopgebied in stuurde, de pass van Knikker op Cornelisz werd goed binnen geschoten en NSC trok de stand gelijk. Een paar minuten later een grote kans voor Mark Fennebeumer alleen ging de bal op de paal. Aan de andere kant was het daarna wel raak. Na een dekkingsfout kon Wessels bij de 2e paal scoren. Go Ahead maakte daarna goed gebruik van de slordigheid bij de Nijkerkers, want een paar minuten later was het al 1-3. Een corner draaide in één keer binnen. Een fout van de Nijkerkse keeper die de bal had moeten hebben. NSC probeerde het nog wel, maar de punten gingen mee de bus in naar Kampen.