Hoevelaken geen dwarsligger voor kampioen Nieuwland

Het voetbalseizoen zit er op voor sc Hoevelaken.

Na 26 wedstrijden zijn de mannen van hoofdtrainer Harry Oussoren ver van de promotie- en nacompetitieplaatsen verwijderd gebleven. Dertig punten werden er behaald en die waren zes wedstrijden voor het einde van de competitie al binnen. Patrick Kloppenburg werd met zeven treffers topscorer en de verdedigers Ewoud van de Brug (1e), Pascal de Jong (2e) en doelman Sjoerd Kloppenburg (3e) werden uitgeroepen tot de meest gewaardeerde drie spelers van het seizoen. Eindrangschikking: tiende plaats met de doelcijfers 33-44. Met deze cijfers is het seizoen 2018-2019 voor sc Hoevelaken in een notendop verteld.

Na vijf nederlagen op rij kon sc Hoevelaken nog enig venijn in de staart leggen van koploper asc Nieuwland, maar uiteindelijk werd de zesde nederlaag op rij een feit.

Hoevelaken was niets minder dan de uiteindelijke kampioen. Noch de gastheren (Hoevelaken), noch de gasten (Nieuwland) konden de wedstrijd naar hun hand zetten. Nieuwland voetbalde bepaald niet alsof het kampioen kon worden, Hoevelaken kon het spel eenvoudig bijbenen en was na 34 minuten spelen zelfs als eerste dicht bij een treffer. Na de eerste doelkans in de wedstrijd kon Joeri van den Hoeven met zijn hoofd niet genoeg kracht tegen de bal zetten.

In de tweede doorgang hetzelfde beeld. De wedstrijd dobberde wat op en neer, zonder echte doelkansen. Dat Nieuwland na vijf minuten spelen op 1-0 kwam ontstond eigenlijk uit het niets. De punt van de schoen van Ewoud van de Brug was er voor nodig, om doelman Sjoerd Kloppenburg in de korte hoek te verrassen.

Met Coen Bos als invaller, die ook tegen Otterlo al uitstekend inviel, kwam er iets meer swung in de wedstrijd aan Hoevelakense kant. De voetenvlugge aanvaller was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een gelobde bal die net naast ging. Verder was de kampioenswedstrijd van Nieuwland en de wedstrijd om des keizers baard voor Hoevelaken een kleurloos duel. Al brak na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst het feest aan Amersfoortse zijde los.