Sparta dichtbij Derde Divisie (video)

Nog één wedstrijd te gaan en Sparta haalt via de omweg van de nacompetitie  alsnog de derde divisie.

Vooral de openingsfase was spectaculair. Binnen een paar minuten kregen beide ploegen een mogelijkheid om de score te openen. Er ontstond een duel waarin Sparta Nijkerk de aanval zocht en voetballend de iets betere partij was. Volendam was echter gevaarlijk in de omschakeling. Dat resulteerde in de 40ste minuut voor de  0 -1.

Sparta Nijkerk, dat in de eerste helft niet bijster veel creëerde maar wel aardig voetbal liet zien, zette die lijn in de tweede helft voort. Een minuut of 10 na rust viel dan ook de niet onverdiende gelijkmaker. Na hands volgde in de 72ste minuut de voorsprong Volendam leek in de slotfase nog op 2-2 te komen, maar een schot van Springer ging in het zijnet. .

De Nijkerkers reizen aanstaande zaterdag met een 2-1 voorsprong af naar het vissersdorp voor de return.

bron: Voetbal247