Carrouselteam RSC Kraaij Junior zesde op Nederlands Kampioenschap

Foto:

HAARLEM – Het Nederlands Kampioenschap carrouselrijden voor pony’s werd zondag gehouden.

In een sterk deelnemersveld van de beste teams uit het hele land, wist Carrouselteam Ruitersportcentrum Kraaij Junior onder leiding van Dionne Kraaij een keurige proef neer te zetten en de zese plaats te bemachtigen. Een bijzonder mooi resultaat om het seizoen mee af te sluiten. De winst werd gepakt door manege Hilligersberg uit Rotterdam.

De manege uit Nijkerkerveen mag terugkijken op een mooi carrouselseizoen. Eerder won het ponyteam de eerste plaats in hun eredivisiewedstrijd welke plaatsing voor het NK opleverde. Het paardenteam reed twee weken geleden in Houten hun proef en eindigde als 5e in de eredivisie.

Teamsport

Carrouselrijden is een teamsport waarbij 12 of 16 ruiters een kür op muziek rijden welke wordt beoordeeld op moeilijkheidsgraad, uitvoering en algemene indruk. Elk jaar vinden in mei en juni de divisiewedstrijden plaats, gevolgd door het NK. Ruitersportcentrum Kraaij gaat in september weer van start met de trainingen met zowel het pony- als paardenteam voor het aankomende seizoen 2020.

bijdrage van Silvan Schrier

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden