Deroue met vertrouwen naar Donington Park

Foto:

Scott Deroue rijdt dit weekend op Donington Park, de laatste World Supersport 300 wedstrijd voor de zomerstop.

De race in Misano heeft de MTM MotoPort Kawasaki coureur vertrouwen gegeven. De zevende plaats was niet het gewenste resultaat, maar het tempo in de race was erg goed. Dit weekend wil Deroue zijn tempo omzetten in een goede uitslag.

Scott Deroue staat momenteel op een gedeelde tweede plaats in het wereldkampioenschap met 65 punten. Komend weekend wordt op Donington Park de zesde race van het seizoen verreden. In Misano moest Deroue een inhaalrace rijden, nadat hij vanaf de zesde startrij moest vertrekken. Het tempo van de 23-jarige coureur was uitstekend. Maar door diverse crashes ontstond er al snel een splitsing tussen de eerste en tweede groep, waardoor er voor Deroue niet meer inzat dan een zevende plaats. Dit weekend ligt de focus op een goede kwalificatie, zodat Deroue zondagmiddag (15:15 uur lokale tijd / 16:15 uur NL tijd) kan vechten in de kopgroep op Donington Park.

Scott Deroue: “In Misano hebben we een hele sterke wedstrijd gereden, al was het resultaat niet goed. Deze race heeft wel vertrouwen gegeven voor Donington. Het is een hele fijne baan en ik ben erg gemotiveerd om te beginnen. We willen graag met een goed gevoel de zomerstop in gaan, dus dat is een extra reden om een goed resultaat te halen. Ik denk dat we het goed kunnen doen hier, ik ga er in ieder geval mijn uiterste best voor doen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden