Rolstoelbasketbalsters op weg naar Europees kampioenschap

De Orange Lions hebben de eerste serieuze krachtmeting bij het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen in hun voordeel beslist.

De Nederlandse ploeg versloeg dinsdag op de derde dag van de Europese titelstrijd in het Topsportcentrum in Rotterdam Groot-Brittannië met 61-52. Een sterk laatste kwart (22-15) hielp Nederland langs de Britse vrouwen.

Routinier Cher Korver was ook van de partij.

Game flow

Voor het eerst dit EK moesten de Orange Lions serieus aan de bak. Een vroege 8-4 voorsprong was aan het eind van het eerste kwart (10-14) alweer weg en via een 2-14 run ging Groot-Brittannië door naar 12-18 halverwege het tweede kwart. Nederland antwoordde met een 13-4 run, leidde bij de rust met 25-22, maar kwam in het derde kwart niet echt weg ondanks twee keer een voorsprong van zes punten bij 37-31 en 39-33. Na drie kwarten was het 39-37 en leek alles nog open. Maar in het laatste kwart brak Oranje de Britse tegenstand, omdat keer op keer een mismatch voor Mariska Beijer werd gecreëerd. De Lions liepen uit naar een marge van 14 punten, maar lieten Groot-Brittannië in de slotfase nog terugkomen tot op 9.

Vanavond spelen de vrouwen tegen Duitsland.

Arjen Gerritsma ging kijken, zie de fotoserie

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden