Dag van het aangespannen paard vol recreatie (video en foto’s)

Op en langs de anders zo stille paadjes in de buitengebieden van Nijkerk was het zaterdag 6 juli een drukte van jewelste, niet alleen de meest diverse aanspanningen met paard en wagen passeerden het traject maar ook veel fietsers hebben de routekaart gehaald bij het secretariaat om te genieten van de prachtige route.


De aanwezigheid van processierupsen op sommige plekken van het traject heeft gelukkig geen nadelige gevolgen gehad en rijders hadden hun paarden goed beschermd tegen vliegend ongedierte.

Onderweg kregen de deelnemers, de uitdaging om de letters die her en der op bomen geprikt waren te verzamelen om aan het eind van het traject een woord te vormen die alles te maken had met Flora en Fauna. Het woord waar alles om draaide en welke ook belangrijk was voor mensen die meededen aan de competitieve strijd was: Paardenluisvlieg. Slechts vijf deelnemers hebben het juiste woord geraden!


De Paardenluisvlieg is net als de Processierups sterk in opmars in midden Nederland, het is een kleinere variant van de Hertenluisvlieg die iets later in de zomer verschijnt. Beiden kunnen zorgen voor heftige paniekreacties bij paarden.

Op het prachtige terrein van de familie Bethlehem op de Pasdijk, waren hindernis twee en de twee spelonderdelen te vinden, één van de spellen bestond uit het melken van een heel bijzondere koe want deze wist limonade te produceren. Men kon op dit terrein ook de paarden even rust geven en een versnapering nemen.

Hindernis drie was te vinden op het Nieuwe Beekpad en trok ook veel bekijks.

Het publiek kon alle hindernissen op het terrein achter manege Luxool gezellig vanaf de terrassen bekijken, de weersomstandigheden waren prima te noemen, totdat een buitje in de late middag toch roet in het eten dreigde te gooien voor de aansluitende barbeque waar 110 mensen zich voor aangemeld hadden, hals over kop werd alle gezelligheid verplaatst naar de binnenbak van Manege Luxool, waar het nog erg lang gezellig was!

Natuurlijk heeft de DAP 2019 weer een winnaar die de prachtige wisselbeker mee naar huis mocht nemen. De combinatie van goede tijden rijden in de hindernissen, sterk zijn in het spelletjes onderdeel en het raden van het woord Paardenluisvlieg hebben gemaakt dat dit jaar Sanne van Harten de gelukkige winnaar is geworden! Sanne startte met het paard Maranga met als groom Peter van de Steeg achterop, misschien is het paard van deze combinatie wel het oudste paard wat de DAP ooit gewonnen heeft, Maranga is namelijk al 25 jaar oud.


In de top 10 zijn geëindigd:
1: Sanne van Harten – Enkelspan Paard
2: Gert van den Hoek – Tweespan Paarden
3: Ariena Kleijer – Tweespan Pony’s (oude span)
4: Carry Coveen – Tandem Pony’s
5: Ariena Kleijer- Tweespan Pony’s (nieuwe span)
6: Marjolein van de Krol – Vierspan Pony’s
7: Ewoud Boom – Tweespan Paarden
8: Gijs Waaijenberg – Tweespan Paarden
9: Wout Kok – Tweespan Pony’s
10: Marlies van Veluw – Enkelspan Pony

Dit bericht werd gemaakt door Petra de Graaf (tekst), Ely Hackmann (video) en  Arjen Gerritsma. Deze foto’s (en in de fotoserie) en andere zijn na te bestellen bij Arjen Gerritsma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden