Iris van Veldhuizen (11 jaar) loop Vierdaagse

Foto:

Vier dagen lang wandelt Iris Veldhuizen elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam.

Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Iris wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk Het positief in het leven staan.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Iris laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.”

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.
De belevenissen van iris en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.

Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden