Scott Deroue in actie tijdens Gamma Racing Day

Foto:

ASSEN – Na een nuttige test afgelopen weekend in Magny Cours, gaat Scott Deroue komend weekend met zijn MTM Kawasaki van start in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day.

Zondag 18 augustus staan er twee wedstrijden op het programma in Assen.

De World Supersport 300 klasse heeft een lange zomerstop. Maar het is belangrijk om niet stil te blijven zitten. In september staan er WK-wedstrijden gepland in Portimão en Magny Cours. Op dat laatste circuit testte Scott Deroue afgelopen weekend met zijn MTM Kawasaki Ninja 400.

De test werd afgewerkt in wisselende omstandigheden. Tijdens de eerste dag was het droog en had de 23-jarige coureur een goede dag. Tijdens de tweede dag was het nat. In de ochtend bouwde Deroue een goed gevoel op in deze omstandigheden. ’s Middags was het te nat om nog de baan op te gaan.

Dit weekend staat de Gamma Racing Day op het programma, het grootste gecombineerde motor-, auto- en kartevenement van Europa. Hier worden er ook twee wedstrijden voor de IDM Supersport 300 kampioenschap verreden. In deze klasse zal Deroue met een gastoptreden aan de start te verschijnen. Een perfecte gelegenheid voor Deroue om op een sterk niveau twee races te rijden in de lange zomerstop. De eerste races starten zondag om 10:25 en 17:20 uur.

Scott Deroue: “Het was een goede en nuttige test in Magny Cours. Nu komt de Gamma Racing Day eraan. Ik heb ten eerste heel veel zin om weer een wedstrijd te rijden. We rijden met het IDM in een mooi en groot startveld. Het is nog even afwachten wat het weer gaat doen. Natuurlijk wil je liever droog, maar als het nat is dan is dat voor mij ook niet erg want ik moet mij zien te verbeteren in deze omstandigheden. Wanneer het droog is, willen we graag laten zien hoe snel we zijn. Het gaat een leuk weekend worden en mijn doel is om twee podiumplaatsen te scoren.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden