Deroue gaat voor het podium in Portimão

Scott Deroue is klaar om te vertrekken naar Portimão voor de zevende race van het World Supersport 300 seizoen.

Na een goede test met het MTM MotoPort Kawasaki team kijkt de 23-jarige coureur er naar uit om te gaan voor de hoogte plaatsen op het uitdagende Portugese circuit.

Het was een rustige periode voor het WK Supersport 300 kampioenschap, maar komend weekend gaat het tweede deel van het seizoen beginnen op het circuit van Portimão in Portugal. In de zomerstop kwam Scott Deroue in actie met een gastoptreden in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day. De MTM MotoPort Kawasaki coureur wist beide races op zijn naam te schrijven op het TT Circuit Assen.

Vervolgens testte Deroue twee weken geleden op Portimão op zo dit weekend optimaal aan de start te verschijnen. Vorig jaar wist de Kawasaki-coureur de race te winnen in Portugal. Tijdens de test vond Deroue een goed tempo wat hem vertrouwen gaf voor de aankomende race. De wedstrijd gaat zondagmiddag om 15:15 uur (16:15 uur NL tijd) van start.

Scott Deroue: ‘We hebben een goede test gehad in Portimão. Dat geeft natuurlijk vertrouwen, maar een raceweekend is altijd anders en dan moet ik er ook staan. Ik denk wel dat we een goed weekend neer kunnen zetten gezien onze pace tijdens de test. Ik won vorig jaar in Portimão, dus het is een baan dat mij goed ligt. Ik wil gaan voor minimaal een podiumplaats en stiekem ga ik voor de winst!’