Sparta blijft winnen

Negen punten uit drie wedstrijden en net gepromoveerd naar de derde divisie. Sparta Nijkerk maakt naam!

Na een kwartier spelen was het Sparta Nijkerk dat de lakens uitdeelde echter zonder echt gevaarlijk te worden. Het grootste wapenfeit was een kopbal in de 14e minuut van Jesse Buitenhuis, via een Lissenaar verdween deze inzet naast de goal van keeper/aanvoerder Erik Cummins. Maar na 24 minuten moesten de mannen uit de bollenstreek toch een treffer incasseren. Het was Frank Heus die na een verdedigingsfout helemaal vrij naar keeper Cummings kon opstomen en de meer dan verdiende 1-0 tegen de touwen schoof.

Een paar minuten later meende verdediger Verweij van de gasten Jesse Buitenhuis van achteren te moeten neerhalen binnen het strafschopgebied. Niet zo’n hele handige actie van de verdediger want scheidsrechter Maurice Paarhuis had geen enkele andere optie dan te fluiten voor een penalty voor de Spartanen en Verweij te trakteren op een gele kaart. Dit buitenkansje liet Justin van Groen zich niet ontnemen 2-0.

De mannen uit Lisse wisten namelijk niet echt om te gaan met het feit dat zij mochten opstomen op de Nijkerkse helft. Toch was het in de 41e minuut dat de bal een keer goed viel voor de mannen van trainer Robbert de Ruiter. Uit het niets was daar de 2-1 door Rik Vermeulen. De enige kans die de gasten creëerden was dus meteen raak.

In de vijftigste minuut soleerde Frank Heus door de Lissense verdediging en met links joeg hij de bal de goal in 3-1. Vanaf dat moment was het weer Sparta Nijkerk voor en na.

De kansen stapelden zich daarna op. Maar het duurde nog tot de vierenzeventigste minuut voordat Gilbrano Plet zijn goal maakte 4-1. Hij was er al veel eerder heel opzichtig naar op zoek.

bijdrage van Gerard Kok

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0