Marieke van Soest Nederlands kampioen tri-cycling

Foto:

AMSTERDAM – zaterdag 7 september heeft Marieke van Soest meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Paracycling in het Vondelpark.

Het betrof een wegwedstrijd van 75 minuten + 1 ronde. In haar catagorie Tri-cycling is ze op haar tri-bike eerste geworden en daarmee Nederlands Kampioen.

Van Soest is al vaker Nederlands kampioen geweest, maar dat was bij het para-zwemmen. Omdat de KNZB geen mogelijkheden bood om verder te komen, heeft ze dit voorjaar voor een andere sport gekozen. De KNWU heeft haar na een classificatiekeuring ingedeeld bij het tri-biken. In juni heeft ze haar eerste wedstrijd, een tijdrit van 30 km, gereden
waarbij ze meteen eerste werd.

Betere fiets nodig

Om bij de wereldtop mee te kunnen doen, moet Van Soest nog wel een betere fiets laten bouwen. De huur tri-bike van de KNWU,  waar ze nu mee rijdt, voldoet niet aan de eisen die de UCI stelt. Ze weet zixh in haarstreven gesteund door een testrit in Hoenderloo. Daarna gaf de KNWU aan, dat het mogelijk moet zijn om, met een volledig voor haar aangepaste fiets, op internationaal niveau in de medailles te rijden.

Dus de volgende stap is naast hard blijven trainen onder andere op Papendal, een nieuwe fiets laten bouwen door een Nijkerkse fietsspecialist. De eerste gesprekken hierover zijn er al geweest. Marieke van Soest : “Gezien de kosten van een tri-bike zijn sponsoren hartelijk welkom!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0