Eerste klap is een daalder waard voor Sparta Korfbal

Foto:

Sparta Korfbal is de veldcompetitie goed begonnen, in de eerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen van Regio’72 uit Vaassen.

Reden voor blijdschap in het Nijkerkse kamp, ook al door de ruime winst van Sparta 2. Tussen de buien door speelde Sparta 2 een goede wedstrijd. In de tweede helft liepen de Nijkerkers uit naar een ruime overwinning.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmachten van beide verenigingen. Sparta trad aan in de nieuwe basisopstelling. Die is op twee plekken anders dan vorig jaar. Deze wijziging in combinatie met een nieuwe hoofdtrainer gaf positieve energie voor aankomend seizoen. Sparta begon een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd. Korte aanvallen en slechte schoten zorgden ervoor, dat Regio’72 kon bijblijven. Ruststand 10-6.

Bij de start van het tweede bedrijf waren de Spartanen niet bij de les. De gasten uit Vaassen waren dat wel. Zij slopen dichterbij. Sparta werd pas wakker bij 14-13. dat was wel een goede reden voor de Nijkerkers om een stapje erbij te zetten en de overwinning naar zich toe te trekken. Kersverse hoofdtrainer Coen Hooijer was na afloop tevreden: “een eerste wedstrijd van een nieuw seizoen is altijd lastig, ik ben trots op de ploeg hoe zij hebben geknokt deze wedstrijd. Van eigen krachten uit gegaan en niet zenuwachtig geworden toen zij dichterbij kwamen.”

Volgende week wacht een topper. Sparta treedt in Zutphen aan tegen  KVZ. Ingrediënten genoeg voor een spannende wedstrijd. Na de wedstrijd van de reserves die om 13.55 uur van start gaat, mogen de hoofdmachten om 15.30 uur aantreden.

bijdrage van Wouter van den Brom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden