NSC verliest

ASSEN – -NSC heeft zaterdag zijn eerste nederlaag geleden van de competitie.

Met 4-3 werd ACV de winnaar.

ACV was zeker in de beginfase de bovenliggende partij. Je kon er op wachten dat de goal een keer zou vallen. Na een minuut of 12 was het dan ook raak. Een schietkans werd niet goed verwerkt door Van Willige. Hij tikte de bal voor de voeten van Matthijs Hardijk, die hard binnen schoot. NSC leek wakker te schrikken van de goal,want na een paar minuten was het al 1-1. Yordi Grovenstein kapte zijn man uit. Daarna legde hij de bal mooi voor het doel, waar Redouan Hazzat kon binnen koppen. Een paar minuten later was het weer raak, voor ACV. Uit een mooie aanval over links was het weer Hardijk die scoorde.

Tweede helft

In de tweede helft gebeurde er heel veel. Eerst was Hazzat dichtbij zijn tweede goal. Zijn schot uit een voorzet van Grovenstein ging in het zijnet. Het was eigenlijk een niet te missen kans. ACV kreeg daarna een enorme kans. Alleen belandde de bal tegen de paal. Uiteindelijk kwamen de Nijkerkers na 65 minuten op gelijke hoogte. Kevin van Essen schoot toen van ongeveer 35 meter hard in de kruising.

In de 74e minuut was het weer ACV wat op voorsprong kwam door een goal van Nande Wielink. Dus moest NSC weer in de achtervolging en weer met succes. Yordi Grovenstein wilde na een goeie actie de keeper passeren, maar werd onderuit gehaald. De penalty werd benut door Yannick Cornelisz. De keeper zat er wel goed bij. En zoals bij alle voorgaande doelpunten van ACV na een gelijke stand lukte het ze weer om op voorsprong te komen. NSC verdedigde weer niet goed en moest weer een goal incasseren. Uit een voorzet vanaf links kopte Marco van der Heide binnen.