Klinkende overwinning voor N.V.C. D1

Zaterdag stond het tweede thuisduel voor de dames van N.V.C. op het programma.

Na de 4-0 verlies van vorige week tegen HSC in Hierden, kwam er weer een pittige tegenstander op bezoek in Nijkerk: HVV uit Hattem. Beide teams hebben de ambitie om kampioen te worden dit seizoen. De verwachting is, dat beide ploegen bovenin de ranglijst mee zullen gaan draaien.

N.V.C. moest dus aan de bak vandaag.

HVV had na 3 competitierondes verdienstelijk 13 punten behaald. Ondanks het verlies van de vorige wedstrijd laat N.V.C. de laatste weken een groeicurve zien, vooral op mentaal vlak. De speelsters laten meer pit en strijdlust zien.

De opdracht van vandaag was dan ook om fel van start te gaan in de eerste set.

N.V.C. begon met Noa Buitink als spelverdeelster, Rhodé Groeneveld op de diagonaal, Lilian Staal en aanvoerster Els Hermeler (teruggekeerd van haar huwelijksreis) op de passer-loperpositie, Alied Smit en Lotte Schepers op het midden en Hanna Tingen als libero. De set startte met direct een aantal lange rally’s. Die waren over en weer voor N.V.C. of HVV. De dames uit Hattem leverden echter meer druk vanachter de servicelijn. Op die manier waren ze overtuigender in de aanval. Dat zorgde ervoor dat N.V.C. veel vrije ballen over het net moest spelen. Hierdoor kreeg HVV alle kans om in hun spel te komen De set ging dan ook met ruim naar hun: 15-25.

In de tweede set kwam Marieke den Breejen op de buitenkant in het veld. Een aantal tactisch geplaatste ballen van haar zorgde voor de voorsprong van N.V.C. Het ging lang gelijk op. N.V.C. wist echter meer druk vanuit de service te leveren. Daardoor sloeg het het beslissende gaatje. De set ging met 25-21 naar Nijkerk.

N.V.C. was al blij met dit ene punt, maar voelde dat er meer in zat. Leander van Voorthuizen verving Smit op het midden en Aniek van de Water kwam erin op de diagonaal. Met een mooie rally was het eerste punt van set drie voor N.V.C. De Nijkerksen liepen vervolgens op de service van Buitink uit naar een comfortabele 7-0 voorsprong. Er werd verdedigend meer van de grond gehouden. Dat leverde meer aanvalsdreiging op. N.V.C. was de bovenliggende partij en maakte het HVV vooral door een sterke servicedruk moeilijk. HVV vocht zich wel terug tot 20-16. De Nijkerkse coach gebruikte Maureen Boersema en Rhodé Groeneveld voor een dubbele wissel, om meer aanvalskracht aan het net te behouden. Boersema wist Groeneveld goed te vinden en leidde de ploeg via 23-20 naar een 25-20 setwinst.

Met twee felbevochten punten was N.V.C. nog niet tevreden. Het team wilde de vier punten per sé in Nijkerk houden. Marjelle de Haan verving den Breejen en was vooral in het achterveld direct van waarde. N.V.C. had de passing beter onder controle en wist met servicedruk HVV weer op afstand te houden. HVV kwam minder goed aan aanvallen toe, maar speelde nog wel wat tactisch geplaatste ballen. Gelukkig was N.V.C. op tijd bij de les om de voorsprong uit te kunnen bouwen. De dubbele wissel werd weer toegepast. Boersema bediende Hermeler met een mooie snelle set-up, die afgemaakt werd. Het daarop volgende matchpoint  werd niet gelijk benut. Daar was een foutservice van HVV voor nodig. De vier punten bleven in Nijkerk.

N.V.C. speelt de volgende wedstrijd pas weer op 2 november thuis.