Team van Deroue Motoren Nijkerkerveen op het podium

Foto:

ASSEN – Tijdens het laatste ONK-race weekend van 2019 einndigde het team van Deroue Motoren uit Nijkerkerveen met rijder Michael Mijnten uit Garderen op de derde plaats

Pech voor Berrie Jansen

De testdag op vrijdag beloofde de test veel goeds voor het echte werk op zaterdag. de omstandigheden waren lastig, vooral door de regen. Mijnten liet tijdens de testsessies zien, dat de concurrentie echt wel rekening moest houden met het team van Ap Deroue Motoren.

Uitkomende op de Yamaha R6 liet hij zien dat er tijdens natte omstandigheden veel snelheid aanwezig was. Voor teamgenoot Berrie Jansen liep de dag moinder goed af. Hij crashte tijdens de training in de uiterst snelle Meeuwenmeerboch.  Jansen kwam er met wat blauwe blekken vanaf. De Yamaha kwam er minder goed vanaf. Het team moest dan ook flink aan de bak om de motor opnieuw op te bouwen voor de zaterdagtraining.

Frontrow voor Mijnten

De zaterdag begon met een natte kwalificatie, De motor van Jansen was weliswaar startklaar maar het motorblok had toch te veel inwendige schade opgelopen. Jansen kan niets anders dan de Yamaha lamgs de baan te parkeren. Mijnten daarentegen ging door waar hij vrijdag ook mee bezig was. Onder erg natte omstandigheden loodste hij de Yamaha naar een 3 de startplaats, Frontrow start voor de race!

De race ging van start op een opdrogende baan. Bij de eerste doorkomst lag de nummer 38 van Deroue motoren op de vierde positie. Mijnten gaf na de race aan dat hij het tempo veilig het opgebouwd. Hij had om te beginnen de banden op temperatuur gebracht. dat had effect. Hij zette op dat moment de snelste rondetijd neer.

Hij wist het gat naar de nummer drie, Luuk de Ruiter,  te dichten. Enkele randen later passeerde hij De Ruiter. Even leek het er op, dat er nog kansen waren voor een tweede plaats. Dat was uiteindelijk niet haalbaar. Op de regenbanden kon hij op de inmiddels droge baan niet genoeg blijven pushen. De race werd gewonnen door de Duitser Marcus Witte, gevolgd door Ronald Post en Michael Mijnten.

Podiumklassering

Mijnten heeft zich na zijn zware crash  op Koningsdag sterk herpakt. Hij zette daarna een uitermate stabiele en stijgende lijn in. Hij kwam naar Assen op de achtste plaats in het kampioenschap en gaat na deze race naar huis op de vierde plaats in de eind klassering.

Eindklassering ONK-pro600cc kampioenschap 2019

  1. Markus Witte (DE)
  2. Ronald Post (NL)
  3. Ardy Broers (NL)\
  4. Michael Mijnten (team Ap Deroue Motoren) Garderen

Berrie Jansen (team Ap Deroue Motoren) uit Wageningen staat op positie 34.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden