Veensche Boys doodziek van gelijkspel in laatste seconden

Een oppermachtig Veensche Boys is in het duel tegen koploper Unicum vergeten de drie punten in eigen huis te houden.

Waar de ploeg van coach Erik Assink al in de eerste helft met zeker 5-0 voor had moeten staan en bovendien een penalty miste, daar ging het de laatste seconden van de wedstrijd de bietenbrug op. Het werd 1-1 in Nijkerkerveen, voldoende om Veensche Boys in complete rouw te dompelen.

De deceptie was groot na het laatste fluitsignaal. En dat kan Veensche Boys zichzelf aanrekenen, want het vergat het duel in haar voordeel te beslissen. Alleen al in de eerste tien minuten van de eerste helft kon reeds het verschil worden gemaakt met talloze kansen tegen een weerloze tegenstander, maar de goal werd maar niet gemaakt. Zelfs een penalty, na een overtreding op uitblinker Bas van de Grootevheen, werd niet verzilverd door spits Nico van den Brom. Wel werd Arthur van der Veen met rood van het veld gestuurd, wat tot hevige protesten leidde bij Unicum. Pas toen de orkaan wat ging liggen, wist Veensche Boys wel te scoren.

Een prachtige voorzet van Lucas Mercera werd door Tom van Donselaar na een half uur erin geschoven. Daarna volgden nog handenvol aan kansen, maar ook die ballen gingen er niet in of ze belanden bijna in de pan met kipsate op de tribune van het clubhuis. Ongeveer een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd en Unicum ging opportunistischer spelen. Lang hield Veensche Boys stand, maar de bal ging er alsnog in, reeds enkele momenten in blessuretijd. Cees Toet verlengde een bal van Mitchell Kappenberg en vervolgens scoorde Quincy van der Leuv.

Het moet ongetwijfeld hebben gebulderd in de kleedkamer van Veensche Boys, maar trainer Erik Assink was al vrij snel in de businessruimte te vinden waar hij aankondigde dat maandag een stevig gesprek volgt.