sc Hoevelaken puntloos terug uit Terschuur

TERSCHUUR – Het is de hoofdmacht van sc Hoevelaken opnieuw niet gelukt om met een tas vol punten terug te keren uit wat voor de buren ‘de mooiste derby van de Veluwe’ wordt genoemd.

Hoevelaken liet zich aftroeven door een meer bezeten tegenstander en verloor derhalve verdiend met 2-0 van Terschuurse Boys.

Hoevelaken begon verre van kansloos tegen de opponent uit Terschuur. Na een klein kwartier spelen kwam Daniel Bezembinder oog in oog met de sluitpost van Terschuurse Boys te staan, maar omdat de jonge aanvaller de bal niet goed onder controle kon krijgen was de doelman de situatie meester.

Korte tijd later legde Hoevelaken met oogstrelend combinatievoetbal de mooiste aanval van de middag op de mat, met een afronding van Joeri van den Hoeven. De bal kegelde echter via de onderkant van de lat het veld weer in en Hoevelaken bleef zonder treffer achter.

Na ruim een kwart wedstrijd werd de score dan toch geopend, maar niet door Hoevelaken. De gastheren kwamen op 1-0 na een treffer die lang werd besproken als wel of geen buitenspel. De Hoevelakense assistent hield echter de vlag naar beneden en zo konden de mannen van Terschuurse Boys juichend terug naar hun eigen helft.

Met die treffer was achteraf eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. Hoevelaken probeerde met combinatievoetbal tot resultaten te komen, maar door onnodig balverlies, te lang lopen met de bal, elkaar onzorgvuldig aanspelen, knullig nemen van vrije trappen en – op een paar spelers na – net iets minder strijdkracht dan de tegenstander kon Hoevelaken vooral aanvallend geen vuist maken. In de tweede helft werden er nauwelijks kansen gecreëerd en dan is het lastig scoren. Hoevelaken bleef op nul staan, Terschuurse Boys prikte er in de slotfase nog een balletje in. Daarmee is het verhaal van een tegenvallende derby wel verteld.

Opstelling: Gijs Leebeek; Dion Metz (46. Olaf de Rijk), Ludo Horst (46. Ewoud van de Brug), Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Joost van den Heuvel, Robin Elverding, Jeffrey Huisman; Daniel Bezembinder, Joeri van den Hoeven (62. Patrick Kloppenburg).