Heren Flevo verliest nipt van Swol

Foto:

Met de hulp van vier jeugdspelers had Flevo heren voldoende wisselspelers om genoeg rust te kunnen pakken.

Voor de wedstrijd werd het team goed toegesproken door de coaches Richard Deuzeman en Roel Gijtenbeek. Zij hadden de bedoeling de mannen op scherp te zetten en zo met mentale voorsprong te beginnen.

Maar de eerste goal werd al na 2 minuten door Swol gemaakt. Mike van Kempen maakte in de vierde minuut de gelijkmaker.

Ook in de tweede periode bleef de wedstrijd gelijk opgaan. De bezoekers uit Zwolle scoorden 2 keer uit een overtal situatie. Door doelpunten van Nick Blom en Piet Heimen Bokkers (overtal situatie) was de stand weer gelijk, 3-3.

De derde periode ging weer gelijk op. De bezoeker kwamen twee keer op voorsprong. Ruben van den Bor scoorde op de midvoorpositie en Piet Heimen Bokkers benutte opnieuw een overtal situatie. Daarna volgde twee rommelige minuten van Flevo. De bezoekers wisten hierin twee keer een man-meer situatie benutten en kwamen zo op 5-7 voorsprong.

In de rust zette de Nijkerkse coach het team weer op scherp. Binnen twee minuten werd de stand weer gelijk getrokken. Ruben van den Bor scoorde een keer op de midvoor positie en een keer met een afstand schot.

Zo was de stand weer gelijk, 7-7.

De bezoekers kwamen weer op voorsprong. Zij benutten een overtal situatie. In de laatste minuut kreeg Flevo een overtal situatie. Die werd goed rond gespeeld. Sietse Visscher schoot vanaf de zijkant hard in, stand 8-8. Het leek er vervolgens op dat beide teams één punt aan het duel overhielden. De bezoeker kregen met nog 20 seconden een dubieuze vrije worp. Deze werd gelijk naar de midvoor gespeeld. Deze schoot de bal met nog 5 seconden precies in de rechterhoek. Hiermee nam Swol toch nog de drie punten mee naar huis. Eindstand 8-9.

bijdrage van Patrick Zwart

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden