Hoevelaken laat zich de kaas van het brood eten

Foto:

ZEEWOLDE – De Hoevelakense hoofdmacht heeft slechts één punt overgehouden aan het duel met Zeewolde.

In de polder leek het er lang op dat er met drie punten huiswaarts kon worden gekeerd, maar in de slotfase kwam toch nog de gelijkmaker op het bord. Met dank aan Gijs Leebeek trok Hoevelaken dit punt over de streep. Met twee knappe reddingen in de slotfase voorkwam de Hoevelakense sluitpost dat niet alle kaas van de dun belegde boterham verdween.

Hoevelaken heeft het traditioneel altijd lastig op Sportpark De Horst, maar in de meest recente confrontatie leek daarmee te worden afgerekend. Al in de eerste minuten flitste aanvoerder Pascal de Jong, één van de beteren zaterdag, langs de linkerflank, gaf een loepzuivere voorzet op Daniel Bezembinder, maar die kon net niet voldoende zijn voet tegen de bal zetten om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Vervolgens duurde het een half uur voordat Hoevelaken in aanvallende zin weer iets liet zien. In dat halve uur was het balbezit voor Zeewolde, dat er lustig op los combineerde maar steeds rond het strafschopgebied vastliep. Gebrek aan scherpte en een goede spits maakte dat de aanvalspogingen van Zeewolde bij goede bedoelingen bleven en niet echt gevaar voor de goed verdedigende Hoevelakense defensie opleverde.

In het laatste kwartier van de eerste helft ging Hoevelaken ook in aanvallend opzicht van zich afbijten. Via Coen Bos en Daniel Bezembinder werd de ruimte achter de verdediging gezocht en ook de middenvelders gaven iets meer druk naar voren. Het benutten van kansen was echter niet eenvoudig. Ballen werden afgespeeld waar zelf geschoten had kunnen worden, en andersom. Alleen in de 38e minuut bleek het afronden geen probleem. Robin Elverding stuurde Daniel Bezembinder op rechts goed de ruimte in. De jonge aanvaller behield het overzicht, koos niet voor de voor de hand liggende optie om Coen Bos aan te spelen, maar wachtte kort en bediende zijn broer Fabian. Vol overtuiging haalde de oudste Bezembinder de trekker over en gaf Hoevelaken daarmee de onverwachte voorsprong. Mogelijkheden om de score uit te bouwen bleven onbenut, voornamelijk vanwege onzorgvuldig aanvalsspel.

Met de wind in de rug ging Hoevelaken in de tweede doorgang op zoek naar een verruiming van de score. De aanval werd veelvuldig gezocht, maar ook nu was vooral onzorgvuldigheid en onnodig balverlies er de oorzaak van dat de mogelijkheden niet werden omgezet in kansen en/of treffers. Eén van die onzorgvuldige aanvallen leidde zelfs tot de gelijkmaker. Hoevelaken leek eindelijk op weg naar de 2-0 maar verloor door knullig afspelen de bal en via de tegenaanval wist Zeewolde de Hoevelakense sluitpost te verschalken. De kans op een overwinning voor Zeewolde was daarna groter dan de kans op een Hoevelakense zege. Zeewolde combineerde vrij aardig en voerde de druk op Hoevelaken op. Gelukkig voor Hoevelaken ontbrak het bij de gastheren ook aan zorgvuldigheid en waar wel een doelpoging werd ondernomen was Gijs Leebeek een sta-in-de-weg.

Een reporter met polderbloed zou waarschijnlijk hebben geschreven dat Zeewolde met de gelijkmaker loon naar werken afdwong. Hij zou dan nog gelijk hebben gehad ook. Via een Hoevelakense bril voelde het gelijke spel echter als een nederlaag, vooral omdat er met meer zorgvuldigheid veel meer voor de gasten uit te halen zou zijn geweest.

bijdrage van Robert Kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen