Sparta onverminderd op winst

ALMERE – Ook Almere City werd aan de zegekar gebonden.

De koploper kwam net voor de pauze op voorsprong door een treffer van Bryan Burgerhout (0-1). Na 54 minuten spelen wist Maurice de Ruiter de voorsprong te verdubbelen (0-2). De doelpuntenmaker raakte daarbij wel geblesseerd en moest zich niet veel later laten vervangen door Frank Heus. In de 73ste minuut kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen Aninkora de 1-2 aan liet tekenen. Acht minuten voor het einde van de officiƫle speeltijd wist Gilbrano Plet na een fraaie actie het verschil weer te vergroten (1-3). In de laatste minuut werd het nog 2-3 en kreeg Adriaan Kruisheer de rode kaart, maar Sparta Nijkerk wist de drie punten mee te nemen de bus in.

De periodetitel ligt in het verschiet. Die kan zaterdag thuis binnen gehaald worden. De lijstaanvoerder heeft zeven punten meer dan de nummer twee.

bron: voetbal 24/7