Grote overwinning van Flevo dames

Gisterenavond speelden de nog ongeslagen dames van Flevo hun zesde wedstrijd van het seizoen, thuis tegen de dames van SWOL 1894 uit Zwolle.

Deze dames stonden zevende in de competitie. Keepster Melissa van der Horst moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Flevo deed daarom een beroep op jeugdkeepster Nora Doornhof, die deze taak uitstekend invulde. Coach Norbert van der Glas gaf voor de eerste helft van de wedstrijd als opdracht mee om verdedigend vol te pressen op de eigen helft om zo goed gebruik te kunnen maken van het zwemmend vermogen van Flevo in de tegenaanval.

De eerste aanval wist Flevo gelijk te benutten en Linda van der Kraats scoorde uit een midvoor actie. Al vrij snel wist jeugdspeelster Jill van der Glas het tweede doelpunt te maken. Toen was het weer de beurt aan Van der Kraats die het derde en vierde doelpunt voor haar rekening nam. Ook verdedigend speelde Flevo gelijk sterk, zodat Swol nauwelijks kansen kreeg. Toch wist hun midvoor de stand met een afstandschot op 4-1 te brengen. Daarna was het de beurt aan Jette Bokkers die twee keer kort na elkaar scoorde. Ook Swol vond het doel nog een keer , maar in de laatste seconde van het eerste part wist Bokkers de stand op 7-2 te brengen.

Aan het begin van de tweede periode kwam jeugdspeelster Charlotte van Hamersveld vrij door en scoorde het 8e doelpunt voor Flevo. Vervolgens kreeg Jette Bokkers een strafworp mee en knalde deze keurig in het doel. Hierna bleven Bokkers en Van der Glas om beurten het doel vinden waarmee zij de stand na de tweede periode op 11-3 en na de derde periode op 15-4 brachten. Zoals u aan de stand kunt zien bleven ook de verdediging van Flevo en het keepwerk van Nora Doornhof keurig op orde, want in zowel het tweede als het derde part wisten de dames van Swol slechts één keer te scoren. Dit ondanks een keeperswissel bij Swol na de eerste helft, waardoor er een sterk schietende tegenstandster bij in het veld kwam te liggen.

In de vierde periode veranderde Flevo de verdediging van pressing half veld naar pressing op het hele veld. Hierdoor kon Swol de bal nog maar moeilijk kwijt. Toch lukte het Swol deze periode nog twee keer om het doel te vinden. Flevo scoorde echter nog vier keer, waaronder een mooi doelpunt van Margrita Bolink vanaf de tweede lijn in een man-meersituatie. De wedstrijd werd afgesloten met een verdiende 19-6 voor Flevo. Flevo kijkt tevreden terug op de wedstrijd en dat komt niet alleen door de eindstand, maar ook door de teamspirit die er vandaag goed in zat.