NVC Nijkerk JA1 Kampioen 1e klasse

Foto:

Afgelopen dinsdagĀ  is N.V.C. JA1 gehuldigd als kampioen van de Nevobo 1e klasse.

Door verlies van de directe concurrent op zaterdag 7 december was het team al zeker van het kampioenschap, maar tegenstander E.V.V. uit Elburg had nog kans op de tweede promotieplek achter N.V.C. Er was dus wel degelijk iets om voor te spelen. N.V.C. had een sportieve plicht, en vanzelfsprekend wil je een huldiging in gaan met een overwinning.

De start was moeizaam. De gasten wonnen de eerste set wisten door een gebrek aan concentratie aan de kant van N.V.C. Coach Michel van de Pol reageerde met een alternatieve opstelling in de tweede set. Die werd overtuigend gewonnen door N.V.C., maar de gasten uit Elburg trokken de derde set weer naar zich toe.

In de vierde set toonde aanvoerder Zico Nederhand zijn klasse door met indrukwekkende smashes de verdediging van E.V.V. eigenhandig open te breken en de wedstrijd te kantelen. Serverend werd er meer druk gezet en N.V.C. dwong de vijfde set af. Daarin werd er scherp gestart. De kleine voorsprong werd, na bijna 2 uur spelen, bij het derde matchpoint verzilverd.

Na deze wedstrijd werden de spelers door het bestuur gehuldigd. Begin volgend jaar zullen ze gaan uitkomen in de hoofdklasse, waar N.V.C. zich mag mengen tussen de grote verenigingen. Gezien de grote ontwikkeling van alle spelers heeft het team dezelfde doelstelling als de vorige competities. Dat is met goed volleybal en veel inzet bovenaan de ranglijst eindigen.

bijdrage van Michel van de Pol

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden