Twee keer zilver en 1x brons voor Excelsiorturnsters

Foto: WFA/sc/str.Soenar Chamid WFA

‘T HARDE – Afgelopen zaterdag stond de 1e plaatsingswedstrijd van de 5e divisie op het programma.

NGV Excelsior reisde af met vijf selectieturnsters en kwam met drie medailles terug.

Femke Nieuwenhoven, de jongste turnsters, turnde een zeer goede wedstrijd. Ondanks dat het haar eerste wedstrijd was, was Femke niet zenuwachtig en had ze duidelijk zin in haar debuutwedstrijd. Dat deed zij dan ook uitmuntend. Voor zowel haar vloer als brugoefening behaalde zij de 4e plaats waar zij ook meerdere bonuspunten behaalde. Op de sprong behaalde zij de tweede plaats en op de moeilijke balk wist zij als beste uit de bus te komen. En zo kon haar de zilveren medaille niet ontgaan.

Bij de pupil 1 turnden 3 turnsters van Excelsior. Ilse Hop turnde heel stabiel en voerde alle oefeningen op de 4 toestellen netjes uit. Vloer was deze wedstrijd haar beste toestel. Ze greep op een tweetiende punt net naast de prijzen en behaalde een vijfde plaats.
Mischa van Engelenburg en Roos Bakker waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Mischa liet een geweldige sprong zien. En door een zeer nette uitgevoerde brugoefening klom zij in het klassement. Roos stak met kop en schouders boven de rest uit op de brug. Zij werd daar dan ook eerste. Beide turnsters lieten kostbare punten liggen door een fout tijdens de vloeroefening. Maar desondanks pakten ze een medaille: Roos in het brons en Misha in het zilver.
Maud is de jeugd 1 turnsters. Op haar favoriete toestel, de vloer liet zij dan ook zien wat zij waard is. Maar de concurrentie was te groot. Maud behaalde een plekje in de middenmoot.

bijdrage van Marieke Duits

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden