Flevo waterpolodames op jacht naar titel

Foto:

ZUTPHEN – Het waterpolo damesteam van Flevo gaat erin geloven.

Het blijkt maar weer eens dat als je samen met plezier ergens aan werkt, de resultaten vanzelf komen. Was het in het begin van het seizoen nog even aftasten in de nieuwe samenstelling, begint het team elkaar nu steeds beter te vinden en op elkaar te vertrouwen. De mix tussen jonge enthousiaste en snelle speelsters in combinatie met de ervaring vanuit de oudere speelsters blijkt maar weer eens een gouden greep te zijn.

Zaterdag 18 januari speelde Flevo Dames tegen De IJsselmeeuwen 2, zesde op de ranglijst. De IJsselmeeuwen, met de vorige nederlaag tegen Flevo op het netvlies, op volle oorlogssterkte met het maximale aantal van 6 wissels. Flevo met coach Norbert van der Glas, die ervoor speciaal rechtstreeks vanaf zijn eigen wedstrijd uit Bemmel was overgekomen. Zin in de wedstrijd, zin om te presteren en zin om lekker waterpolo te spelen.

Voor de wedstrijd afspraken over de grote wisseltruc van coach Norbert en de verdediging op scherp met pressing half veld en gaan voor de contra aanvallen.

De 1e periode begon lekker met een snelle break van Thalia Zwart. Die werd evolgd door een uitgespeelde 2-1 situatie waarin Jette Bokkers het net prima wist te vinden. Linda van de Kraats maakte gebruik van haar midvoor kwaliteiten. Ze draaide om haar tegenstandster heen en kon daarna vol uithalen. De tegenstander kon hier niets tegenover zetten. Aan het einde van de eerste periode stond er 0-3 op het scorebord.

In de tweede periode werd er met 3 aanvallers een mooie aanval opgezet, waarvan de Zutphense dames dit tempo niet konden bijbenen. De overtal werd verzilverd met een makkelijk schot van Linda van de Kraats. Er volgde gelijk een tegenactie van de IJsselmeeuwen, met een vreemde boogbal. Iedereen dacht dat die  hoog over zou gaan, maar de bal dwarrelde nog net het doel in. Dit zette de dames in de verdediging op scherp. Ook dit soort ballen mochten niet meer geschoten gaan worden. Keepster Melissa van der Horst gaf rust in het team door haar doel schoon te houden en was scherp met haar uitgooi. Zij kreeg daarom ook een 4-sterren recensie van haar teamgenoten na afloop van de wedstrijd.

Nog hogere pressing, nog meer in de bal lijn verdedigen en nog meer op de bal spelen. Deze woorden werden meegegeven door de coach. Vanuit deze basis lag absoluut de kracht van de wedstrijd. Achter elkaar werden de ballen door meerdere speelsters uit het team veroverd, en van hieruit gelijk op zoek naar de contra. Dit resulteerde in doelpunten van wederom Linda van de Kraats en Thalia Zwart, die behoorlijk op dreef waren deze wedstrijd. Margrita Bolink zette met een boogbal ook haar naam op het scorebord. Tegelijkertijd leverde Marjolein Berghuis vanuit de verdediging goed werk door haar tegenstandster geen kans te geven en met een vlugge pass Thalia Zwart te bereiken. Deze bepaalde met haar snoeiharde schot in de korte hoek de stand op 1-7.

En de wedstrijd was pas halverwege.

Man meers werden goed uitgespeeld, 4 uit 6 gescoord. De dames speelden goed samen met elkaar. Coach Norbert van de Glas gaf aan dat hij eigenlijk gewoon aan het genieten was. De derde periode werd gestaag aan het doelsaldo gewerkt (0-3) en liet Jill van de Glas met een afstandsschot zien waar haar extra kwaliteiten liggen.

De laatste periode bleef de verdediging fel, scoorde Thalia Zwart nog “even” met een backhand. Daarmee werd de score uitgebouwd naar een prima eindresultaat van 1-14.

Met de maximale 30 punten uit 10 wedstrijden staan de dames van Flevo op nummer 1 en de doelstelling dit jaar is bijgesteld naar promotie. Hiervoor zullen zij nog 6 keer moeten laten zien wat zij waard zijn.

bijdrage van Margrita Bolink

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden