Oost west, thuis best, ook voor korfballers van Sparta

Foto:

Na een onnodige nederlaag vorige week uit tegen Keizer Karel was het zaak om als team de rug te rechten.

De eerste thuiswedstrijd van 2020 stond op het programma.

Ditmaal stond Sparta 1 tegenover Kesteren 1  laatste op de ranglijst. Coach Hooijer gaf aan het team mee te blijven geloven in de weg, die zij samen aan het begin van het seizoen waren ingeslagen.

Terugblikkend op de vorige wedstrijd werd geconcludeerd, dat het rendement veel te laag was geweest. Na een intensieve trainingsweek stonden de koppies op scherp en was het team klaar om het thuispubliek te laten zien waar het stond.

Met een gevulde reservebank stapte de 8 basisspelers vol vertrouwen de lijnen binnen. De wedstrijd startte snel op met in de eerste minuut een doelpunt voor de thuisploeg. In de eerste vijf minuten wist Kesteren nog aan te klampen tot 5-4. Maar vanaf dit moment stond Sparta zowel verdedigend als aanvallend als een huis. Erg spannend is het dan ook niet meer geworden. Er werd voor elkaar gestreden en samen werden de beste kansen gezocht. De wijzigingen binnen de vakopstelling lijken veelbelovend, want Sparta wist over alle schijven te scoren. Waar vorige week het rendement te laag was, zat dit deze eerste helft wel pluis.

Met 18 doelpunten voor en maar 6 tegen ging de rust in. Nu was het taak aan Sparta om deze scherpte bij terugkomst uit de kleedkamer te behouden. De tweede helft was minder uitbundig dan de eerste. Maar er werd nog steeds collectief en geduldig gespeeld. Helaas vond het dertigste\e doelpunt de korf net niet meer. Dus eindigde de wedstrijd in 29-15.

bijdrage van Rianne van Valkengoed

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden