Veensche Boys aan kop in tweede periode

Foto:

SCHERPENZEEL – Veensche Boys heeft hele goede zaken gedaan tegen de Valleivogels.

Niet alleen werd zaterdag 25 januari eenvoudig met 2-5 gewonnen van de ploeg uit Scherpenzeel, de Blauwe Helden nemen ook de koppositie over in de tweede periode. Zowel De Merino’s als AVW verloren punten.

Het was sprake van grauwe, bedompte weersomstandigheden in Scherpenzeel, maar voor Veensche Boys kleurde de hemel blauw. Niet dat in de wedstrijd heel overtuigend werd gespeeld. De uitslag sprak echter boekdelen. Veensche Boys, dat met veel blessureleed kampt, kwam na wat plaagstoten op voorsprong dankzij een prachtig afstandsschot van Barry de Winter. De keeper van de Valleivogels toucheerde de bal nog licht met zijn vingers. Dat kon niet voorkomen dat de streep van De Winter op ongeveer dertig meter afstand in het net plofte. Na 26 minuten was er opnieuw een hoofdrol voor de achterhoede van De Valleivogels, want door miscommunicatie achterin lukte het uitblinker Tom van Donselaar de bal over de keeper te doen hobbelen (0-2). De Valleivogels rechtte niettemin de schouders en namen de regie in het laatste kwartier enigszins over.

Dit lichte overwicht leidde zeven minuten na rust tot klinkende munt. Erik van Eem ramde de bal in de nok van de goal van Wessel Kroon. Kort zou de pret duren van de Valleivogels want hierna volgde een zwaar offensief van Veensche Boys. Eerst werd de 1-3 gemaakt door een kopbal van Jaimy Mol. Luttele momenten daarna gevolgd door een tikkie van Julian Buitenhuis, na prachtig voorbereidend werk van Tom van Donselaar. Diezelfde Van Donselaar, net een dag terug van een skivakantie, schoot ook de vijfde goal er diagonaal in. In de slotfase werd nog de 2-5 gemaakt door De Valleivogels (Danny Stomphorst), maar hadden de Blauwe Helden inmiddels de zege op zak.

Volgende week is de kraker tegen de Merino’s. Daarin heeft Veensche Boys heel wat goed te maken. Er werd in de heenwedstrijd in Veenendaal op schandalige wijze verloren. Het was de slechtste wedstrijd in jaren, maar Veensche Boys moet ook in de tweede periode afrekenen met de Merino’s dat op twee punten derde staat.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden