Brenda Bisschop schaatst 100 kilometer ondanks taaislijmziekte

Foto:

Elf december berichtten wij, dat Brenda Bisschop 100 kilometer ging schaatsen op de Weissensee.

Ze heeft dat vorige week gedaan om aandacht voor taailslijmziekte te vragen

Haar verhaal

“Op dinsdag 21 januari 2020 stond ik om 7:00 uur aan de start van de Alternatieve Elfstedentocht.

Mijn doel voor vandaag: 100 kilometer schaatsen!

Dit deed ik samen met 170 andere deelnemers van Skate4AIR om aandacht te vragen voor Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte). CF is op dit moment, helaas, nog een ongeneeslijke ziekte, waar ik zelf ook aan lijd. Door geld op te halen voor onderzoek hopen we dat we over een paar jaar kunnen zeggen dat CF een chronische ziekte is, in plaats van dodelijke. Hier help ik graag aan mee!

In 2018 ging ik deze uitdaging al eens aan. Echter was het toen dooi, slush puppy ijs en zat mijn gezondheid niet mee (lees: 3 weken opname, 6 weken niet kunnen trainen). En oja, ik begon ook net met schaatsen! 🙂 Mijn dag strandde bij 70 kilometer.

Nu, 2 jaar later, wilde ik opnieuw de uitdaging aan gaan en mijn grenzen verleggen. Ik was vastberaden de 100 kilometer deze keer wél te halen. Ik heb meer getraind, mijn gezondheid is sinds 2 jaar (thank god!) stabiel én het ijs was goed. Om 7:00 uur was het -11, lekker koud dus. Het eerste uurtje reden we in het donker, waarna een mooie zonsopkomst te zien was. Ik was echt aan het genieten onderweg! Naarmate de uren voorbij vlogen, realiseerde ik me dat ik eigenlijk best lekker aan het schaatsen was. Natuurlijk had ik pijntjes, maar die had iedereen. “Doorzetten, Bren” dacht ik, deze pijntjes zijn morgen weer over. En dus schaatste ik lekker door. Elke ronde, na 12,5 km, nam ik even pauze in het heerlijke zonnetje.

Elke ronde kwam ik door met een lach op mijn gezicht! En toen was daar ineens de laatste ronde, deze was pittig. Hand in hand, met mijn vriend en een goede vriend, kwamen we na 100 kilometer over de finish! “YES, I DID IT!”.

Wát een ontlading zeg… “eindelijk” heb ik mijn doel behaald! 🙂

Echter heb ik nu nog één doel voordat mijn Skate4AIR avontuur voor dit jaar klaar is, mijn sponsordoel behalen. Ik heb nog € 215 nodig, help jij mee? Doneren kan via deze link Elke euro is er één!

Dank alvast.”

Was getekend, Brenda Bisschop

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden