Telstar 1 dwingt stug Rapid op de knieën

Eerder werd de uitwedstrijd tegen het Haarlemse Rapid verloren.

Thuis stond Telstar, na een mindere eerste helft, wel zijn mannetje en haalde het de overwinning vooral op verdedigend vlak binnen.

De verliespartij van vorige week werd op maandag nog gevoeld en besproken. Geconcludeerd werd dat er zeven zeer belangrijke wedstrijden aan zaten te komen die allemaal gewonnen moeten worden. Het vertrouwen in de ploeg is er en zo werd er ook getraind.

Toen de leidsman de wedstrijd in floot, zette Telstar direct een lange aanval neer die na verschillende pogingen resulteerde in de 1-0. Rapid wist al snel iets terug te doen en zo ontwikkelde de eerste helft zich. Wat Telstar zich mocht aanrekenen was dat er niet met voldoende energie werd aangevallen. De ploeg liet zich meetrekken in het tempo van Rapid en dat kwam het spel niet ten goede. Verdedigend stond het daarentegen wel erg goed en zo werd de eerste helft afgesloten met een 7-7 stand.

Na rust deed Telstar wel wat het vooraf had afgesproken. Direct uit de kleedkamers werd met met veel energie aangevallen en al snel stond er een 9-7 stand op het scorebord. De ploeg kreeg de wind er meer onder en wist meer snelheid te creëren en daardoor betere kansen. Rapid wist na een 10-7 achterstand nog drie keer aan te haken tot een 12-10 stand. Vanaf dat moment vond de ploeg van Daan van der Klis de volgende versnelling en wist men door een 4-0 streak uit te lopen naar een mooie 16-10 voorsprong.

In de laatste paar minuten wist Rapid nog een puntje dichterbij te kruipen naar een 17-12 voorsprong waarna de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Volledig tevreden mag de ploeg nog niet zijn. Zeker de eerste helft draaide het aanvallend niet zoals gewild en dat was toch vooral te wijten aan de ploeg zelf. Daar tegenover staat wel weer een sterk verdedigende partij met maar 12 tegengoals. Dat koploper VIKO verloor was uiteindelijk de kers op de taart vanavond.

Aankomende zaterdag speelt Telstar uit tegen ZKC’31 in Zaandam om 18.35u. Ook het tweede zal daar zijn wedstrijd spelen tegen ZKC’31 2. Deze wedstrijd begint om 17.15u.