Veensche Boys laat zich de kaas van het brood eten

Sterk starten en later in de wedstrijd het lid op de neus krijgen.

Dat is ongeveer het beeld van de laatste wedstrijden van Veensche Boys. Ook tegen Renswoude ging het mis.

Na een ijzersterke eerste helft, waarbij door de Blauwe Helden slechts één goal werd gemaakt, stortte na rust het kaartenhuis in elkaar. Renswoude ging er met een 2-3 winst vandoor.

Veensche Boys kwam er bekaaid vanaf, aldus trainer Erik Assink. Zijn tegenstrever Jan van de Heuvel, vertrekkend trainer bij Renswoude, zei zelfs bij een 2-2 stand een zeer tevreden mens te zijn. Want dat Renswoude in de eerste helft stond te schutteren was een understatement. Het middenveld van de tegenstander werd fysiek helemaal overlopen. En het wachten was op een hoog scoreverloop. Na het zetten van veel druk was het raak in de twintigste minuut. Mohammed Nouri had samen met Julian Buitenhuis de bal mooi ontfrutseld en via Lucas Mercera belandde deze bij Tom van Donselaar die uit de draai diagonaal raak schoot. Diverse kansen zouden nog volgen, maar die werden niet verzilverd.

Na rust kwam Renswoude als herboren uit de kleedkamers. Ze gingen het spel dicteren en zowaar werd de verdediging van Veensche Boys op de proef gesteld. Doelman Wessel Kroon stond letterlijk aan de grond genageld toen een afstandsschot van Guido Heiwegen na zeven minuten doel trof (1-1). Enige hoop nam meester van het team toen Mohammed Nouri een voorzet van Alwin van Domselaar erin schoof (2-1), maar de gasten bleken over voldoende mentale veerkracht te beschikken. Arjan Verheij passeerde doelman Kroon voor een tweede maal. In de slotminuten krijgt Renswoude zelfs nog de 2-3 en bijna de 2-4 op het bord, maar eentje ervan wordt wegens buitenspel afgekeurd. De slotfase was hectisch. De gemoederen waren zo hoog opgelopen dat daarna nog twee rode kaarten vielen, eentje voor een speler van Renswoude en de ander ging naar aanvoerder Bas van de Grootevheen, die een speler die de bal niet wilde afgeven, in zijn nekvel pakte.