Flevo dames slaan een gat met de nummer 2

Foto:

HARDERWIJK – Afgelopen zaterdag 15 februari was het er op of eronder voor Flevo Nijkerk. Welgeteld drie teams mochten achter elkaar aantreden tegen Woelwaters Harderwijk.

Voor deze drie derby’s werd zwembad de Sypel voor een avond een echt Nijkerks bad. Met een tribune vol Nijkerkse fans mocht eerst het onder de 11 team winnen met 18-1 en daarna was het onder de 17 die met maar liefst 22-0 het kampioenschap binnen wisten te slepen! Na dat deze twee top wedstrijden waren gewonnen was het de beurt voor het dames team van Flevo. Coach Norbert van der Glas gaf voor de wedstrijd mee dat er met pressing over het gehele veld werd gespeeld waardoor er snelle tegenaanvallen konden worden opgebouwd.

De wedstrijd voor de dames begon al goed. Na zowaar 37 seconden opende Linda van Wuijckhuijse de score met een intik bal. Nog geen minuut later vond Van Wuijckhuijse weer het doel door een goede backhand te maken. Even later kwam Margrita Bolink vrij door en omzeilde de keeper door de bal in de hoek van de goal te schieten. Marjolein Berghuis speelde een overtalsituatie goed uit. Via de linkerkant de bal speelde ze de bal onder de armen van de keepster door. En zo sloot zij de periode af met een 0-4 voorsprong.

Coach van der Glas benadrukte goed om de snelheid van de Nijkerkse dames te gebruiken en zo nog sneller de bal te onderscheppen. Vanaf de eerste seconden was er weer goede druk op de Harderwijkse dames en omdat zij de midvoor dubbel uit verdedigden wist Josée van den Hoven na 21 seconden spelen vrij in te lopen en scoorde met een mooi afstandsschot. Doordat, volgens de thuisploeg, de arbiter weinig mee gaf aan de thuisploeg werd de coach met een gele kaart beloond. Van Wuijckhuijse beloonde dit nog extra door een goed geplaatste backhand bal. Het volgende doelpunt was misschien wel een van de mooiste van de avond. Bolink vond Jette Bokkers. Zij lag op de midvoor  en legde de bal klaar voor de Thalia Zwart. Die kwam vrij door en maakte de aanval met een weergaloos schot af: 0 – 7.

De twee coaches Norbert van der Glas en Ronald Bokkers waren erg tevreden over het spel van de Nijkerkse dames. ‘Gewoon druk blijven geven en profiteren van de fouten die worden gemaakt’ aldus Van der Glas. Marjolein Berghuis had hier goed naar geluisterd en benutte direct een overtalsituatie. Jette Bokkers deed dat ook door snel te reageren en een 2-1 situatie uit te spelen. Bolink maakte op bizarre wijze haar tweede van de avond. Terwijl zij een goede aanval opzette, trok de tegenstander aan haar cap. Desondanks scoorde ze tegelijkertijd met een enorm nette boogbal. Het, vooral Nijkerkse, publiek ging door het dolle heen. Jill van der Glas was onoverwinnelijk in de achterhoede maar wilde ook haar steentje bijdragen in de aanval. Ze gaf veel ballen voor maar pakte ook een doelpunt mee. Van meters afstand schoot zij in de verre hoek: 0 – 11.

Door de grote voorsprong werden de Nijkerkse dames nog een tikje fanatieker. Een paar dames van de Woelwaters probeerden dit de stoppen. Maar dat resulteerde in meerdere uitsluitingen. Bokkers wist hieruit een strafworp te benutten. Welgeteld 6 seconden later tikte dezelfde Bokkers er weer 1 in na een goed voor gegeven bal. Door goed inzwemmen en goed naar elkaar te kijken bereikte Van der Glas Bokkers keurig. Bokkers probeerde met een backhand te scoren. Die bal kwam in het gezicht van de keepster. In de rebound was het alsnog raak. Thalia Zwart liet ook haar snelheid zien en kwam vrij door en wist de keepster kansloos te laten. Wuijckhuijse scoorde met een snelle reactie vanaf de twee meter. Ondertussen had het thuisteam ook nog een aantal pogingen gedaan om aan te vallen. Keepster Melissa van der Horst liet hierbij zien dat ze nog alert was en weerde meerdere afstandsschoten prima af. De aanvallen van de Nijkerkse dames werden alleen maar sterker. Marjolein Berghuis wist in een 4-3 situatie Bolink te vinden. Die schoot haar derde doelpunt van de avond in de touwen. Josée van den Hoven, die bekend staat als een ijzersterke midachter, wist zoals gewoonlijk precies op de goede plek te liggen en had vrij spel. Hierdoor kon zij de bal netjes over de keepster heen schieten. Bokkers sloot de wedstrijd af door vrij door te komen en deze netjes af te maken.

Zo werd de wedstrijd met 19-0 gewonnen. De wedstrijd heeft in teken gestaan van goed samenspel, hierdoor was het een ijzersterke wedstrijd voor de Nijkerkse ploeg. De dames waren in een euforische stemming. Deze overwinning leverde zo een 8 punten voorsprong op en zo komt het kampioenschap al helemaal binnen handbereik.

De dames hebben nog 4 wedstrijden op het programma. De 2 aankomende wedstrijden zijn beiden uitwedstrijden waarin er hopelijk het kampioenschap wordt binnengesleept. De laatste thuiswedstrijd spelen de dames 28 maart om half 9 in het Jaap van der Krolbad. Tevens zijn er op deze avond meerdere teams die kans maken op het kampioenschap of die het nog even dunnetjes over doen. De Flevo dames nodigen jullie daarom ook uit om een euforische ‘Flevo-avond’ te beleven met meerdere prachtwedstrijden met als hoogtepunt toch wel Flevo dames 1 tegen Proteus!

bijdrage van Jette Bokkers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden