VOEK organiseert nieuwe Start2Bike training.

Foto: Kees van den Heuvel

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets.

Dat is wel wat anders dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 6 trainingen meer controle over je racefiets krijgt.

Op 28 maart start wielersportbond NTFU in samenwerking met de VOEK Toerfietsclub Nijkerk met Start2Bike. Dat is een trainingsprogramma, waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets.

Ely Hackmann maakte vorig jaar een impressie van die training.

Veilig fietsen

Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan is echter wel een aantal basistechnieken nodig. Technieken als remmen, schakelen, remmen, bochten nemen etc.. Start2Bike is een trainingsconcept ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft in de afgelopen jaren ruim 10.000 sportieve fietsers op weg geholpen.

Programma

Het aantal training bij de VOEK is 6. Datums in het voorjaar zijn zaterdag 28 maart, 4, 11, 18, 25 april en 16 mei. Aanvang: 8.30 uur verzamelen bij Profile Ridder Nijkerk. Ontvangst met koffie / thee en cake. (beschikbaar gesteld door Profile Ridder).
Theorie van 8.45 uur tot 9.00 uur. Daarna praktijk training met een of meerdere specifieke thema’s, bijv. over fiets houding, schakelen, remmen, balans houden, afdalen, veiligheid etc.

Trainingen worden verzorgd door Gijsbert en Wilco Bast.

Inschrijven

De inschrijving voor Start2Bike is nu geopend . Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en de mogelijkheid je in te schrijven..
Twijfel je of Start2Bike iets voor jou is? Neem dan contact met op via de website van de Voek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen