Flevo heren winnen nipt

ZWOLLE – Zaterdag 29 februari namen de heren van Flevo het op tegen de heren van SWOL. D

De thuiswedstrijd eindigde in 8 – 9, waarbij de heren van SWOL er met de punten vandoor gingen. De heren van Flevo waren dus deze keer gebrand om zelf de drie punten te veroveren bij de ploeg uit Zwolle. Flevo kreeg ondersteuning van Ad van Twillert (H2).

In de wedstrijd begonnen de Nijkerkers sterk met een doelpunt van Jelle Wiersma. In de tweede minuut  stond de ploeg al op 0 – 1 voorsprong. Na een goed uitgespeelde man meer kwam het met een doelpunt van Piet Heimen Bokkers vervolgens op een 0 – 2 voorsprong.

De tweede periode was grotendeels voor de thuisploeg. Zij wisten in de eerste minuut een doelpunt te maken: 1 – 2. In de vierde minuut van de tweede periode legde Matthijs Jut de bal tussen de doelpalen. Maar in de laatste seconde scoorde ook SWOL, waardoor er bij rust 2 – 3 op het scorebord stond.

De derde periode begon rustig. Het eerste doelpunt viel pas na ruim drie gespeelde minuten. Aanvoerder Jelle Wiersma zorgde ervoor, dat Flevo uitliep naar een 2 – 4 voorsprong. Kort daarna kon de thuisploeg met een fraai schot zelf weer scoren en zo werd de stand 3 – 4. Tegen het einde van deze periode zorgde midvoor Ad van Twillert ervoor, dat de voorsprong weer iets uitliep naar 3 – 5.

In de laatste periode zagen beide teams in de eerste minuten geen kans overtalsituaties te benutten. Er werd pas gescoord na ruim anderhalve minuut spelen. Dit doelpunt werd gemaakt door SWOL  4 – 5 dus. Binnen één minuut vergrootte Piet Heimen Bokkers de voorsprong met een prima schot. De thuisploeg kreeg daarna een strafworp en schoot die onhoudbaar in. Met nog minder dan twee minuten op de klok wist Jelle Wiersma nog een doelpunt te pakken en Flevo liep weer uit naar 5 – 7. Met nog iets meer dan een halve minuut te spelen kreeg Swol een overtalsituatie. Die werd goed uitgespeeld en de stand werd zo 6 – 7. Met nog iets meer dan een halve minuut op de klok kreeg Flevo een overtalsituatie. Flevo koos ervoor de bal in de ploeg te houden. Dit ging goed maar gescoord werd er niet meer.

Eindstand 6 – 7.

Volgende week gaan de heren naar Ede voor een wedstrijd tegen nummer laatst Polar Bears.