Telstar wint uitwedstrijd in Almere

Foto:

Na twee weken van relatieve rust en een doordeweekse oefenwedstrijd startte Telstar 1 niet scherp aan de wedstrijd. De tweede helft wist de ploeg uit Hoevelaken een stuk effectiever te spelen waardoor de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers werd gewonnen: 18-25.

De eerste scores in de wedstrijd werden door beide ploegen op het bord gezet tot een 2-2 stand. Daarna wist Telstar met vier goals tegenover één goal van EKVA een gat te creëren. Verdedigend had de ploeg van Daan van der Klis het redelijk op orde, maar aanvallend werd er in de eerste helft te weinig rendement geschoten. Dit resulteerde in een aantal goals van EKVA waardoor de rust stand 8-10 was.

In de rust werden de puntjes binnen de ploeg besproken en aangescherpt. Jan-Willem Boer en Joost Geluk zouden van vak gewisseld gaan worden en dat bracht resultaat.

Direct na rust wist de ploeg de, al vaker benoemde, volgende versnelling te vinden. In een relatief kort wisten de Hoevelakers door te stomen naar een 12-20 voorsprong. Dynamische aanvallen werden bekroond met goals en er werd zelfs een assist uit het verdedigingsvak gegeven. De winst werd in deze periode duidelijk veiliggesteld. Na nog een periode met goals over en weer werd de wedstrijd afgefloten bij een stand van 18-25.

Wat Telstar zich kon aanrekenen is het aantal doelpunten wat de ploeg in de tweede helft tegen kreeg. Uiteraard werden er 15 doelpunten gescoord, maar ook liet de ploeg 10 doelpunten door wat tegen een ploeg als EKVA toch als te veel kan worden beschouwd. In de komende wedstrijden zal Telstar zowel aanvallend en verdedigend top moeten zijn om uiteindelijk het kampioenschap te kunnen vieren.

Aankomende zaterdag staat de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De tweede ontmoeting tussen Telstar en Woudenberg begint om 19.30 uur. De vorige wedstrijd werd nipt gewonnen door Telstar nadat men de hele wedstrijd achter had gestaan.

bijdrage van Joost Geluk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden