Winst voor weinig overtuigend Veensche Boys

De winst is binnen voor Veensche Boys, maar de manier waarop de ploeg uit Nijkerkerveen speelde tegen FC Dinxperlo stemde weinigen tevreden.

Het werd 2-0 en één van de enige positieve punten was dat De Blauwe Helden geen tegengoal kregen, aldus trainer Erik Assink. Nico van den Brom scoorde uit een vroege penalty en Tom van Donselaar kopte de tweede bal raak, in de laatste twee minuten van de wedstrijd.

De eerste helft was nog wel om aan te zien. Veensche Boys speelde met pressie en dat had gelijk resultaat. De scheidsrechter kende in de vijfde minuut een penalty toe na een weinig slimme overtreding op Nico van de Brom. Diezelfde Nico benutte de pingel en het wachten was op een vergroting van de marge. Ondanks diverse kansen voor Rody Buitenhuis en zijn neef Julian viel deze maar niet. Dinxperlo won aan zelfvertrouwen en gaandeweg deelde de ploeg uit de Duitse grensstreek wat plaagstootjes uit. Gelukkig stond doelman Wessel Kroon paraat.

In de tweede helft verdween het lentezonnetje en daarmee ook het frisse spel van Veensche Boys. De ploeg verloor aan scherpte en kwam ook niet meer vaak voor de goal van de tegenstander. Een scenario doemde op dat Veensche Boys (onterecht) alsnog de bietenbrug opging. Zover liet Tom van Donselaar het echter niet komen. Invaller Menno van der Woude, die vorige week reeds een hattrick maakte tegen Hoevelaken, gaf goed voor, waarna Tom alleen nog maar eenvoudig hoefde in te koppen. En daarmee was ook de eindstand bepaald. Veensche Boys speelt volgende week tegen Unicum.