Gelijkspel Sparta Nijkerk VR1

dav
dav

UTRECHT – Een teleurstellende herstart van de competitie voor de vrouwen van Sparta Nijkerk.

In de uitwedstrijd tegen de nummer laatst Faja Lobi KDS VR1 wisten de Spartanen de bal niet in het doel te krijgen. Dus eindigde de wedstrijd zoals die begon met een 0-0 stand.

Dat het niet gemakkelijk zou worden was vooraf al duidelijk. Ondanks dat Faja Lobi op de laatste plaats stond, wist het in de laatste wedstrijd een 2-2 gelijkspel te behalen tegen koploper DVVA VR1.
Sparta Nijkerk was dus gewaarschuwd. Zeker ook omdat het door een aantal afwezigen enigszins verzwakt af moest reizen naar Utrecht.
Toch dacht het in de eerste helft de klus wel op 70% van haar krachten te kunnen klaren. Het kwaliteitsverschil was duidelijk, Sparta Nijkerk had voortdurend het initiatief, maar deed daar veel te weinig mee. Kansen waren er zeker, maar de Faja Lobi keepster deed goed haar werk en hield haar doel schoon.

Na rust werd het er niet leuker op. Faja Lobi deed er alles aan om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het had blijkbaar goed naar Getafe gekeken. Het spel werd continue vertraagd, speelsters gingen langdurig op de grond liggen en verbaal werden de Sparta speelsters met dreigende taal zo veel mogelijk afgeleid. De scheidsrechter trad hiertegen niet op, waardoor er irritaties en frustraties ontstonden.
Naarmate de tweede helft vorderde kwam er wel steeds meer druk op de doel van Faja Lobi. Maar het zat niet mee in de afronding.

Vlak voor tijd deelde de scheidsrechter nog een rode kaart uit aan Elouise van Essen, die een speelster onreglementair af wist te stoppen.

Ondanks alle frustraties moet Sparta Nijkerk de schuld van dit onnodige puntenverlies vooral bij zichzelf zoeken. Het had de klus al in de eerste helft moeten klaren en gewoon de kansen moeten afmaken. Het ging te veel mee in het spel van de tegenstander en er leek onbewust, ondanks de waarschuwing, toch sprake van enige onderschatting.

In deze klasse zal er echt iedere week 100% gestreden moeten worden voor de punten. Ook volgende week dus weer wanneer Kadoelen VR1 op bezoek komt in Nijkerk. In de uitwedstrijd werd een 2-0 voorsprong in de laatste 5 minuten nog weg gegeven, dus ook hier is Sparta Nijkerk weer gewaarschuwd.