Opnieuw eremetaal voor Excelsiorturnsters

Foto:

BEEKBERGEN – Afgelopen weekend namen 15 Excelsiorturnsters deel aan de derde wedstrijd in de vierde divisie turnen.

Er werd goud en zilver mee naar Nijkerk genomen.

In de categorie Pupil 1-D1 kwam Lieke Dijksterhuis uit. Zij turnde, net als voorgaande wedstrijden stabiele oefeningen en eindigde op een zesde plaats. Fay van Essen moest vanwege een blessure afzeggen.
Bij de Jeugd 1-D1 deden Isabelle van Luijk en Jade Lans mee. Op de balk eindigde Isabelle als derde. Zij eindigde in het totaalklassement als negende en Jade als veertiende.


Benthe de Jong turnde een geweldige wedstrijd in de categorie Jeugd 2-F. Door op vloer als derde te eindigen, op sprong als tweede en zowel op brug als balk als eerste te eindigen, kon het niet anders dan dat zijn goud behaalde in de totaalscore. Staphanie Schipper behaalde een mooie derde plaats op de sprong. In het eindklassement eindigde zij op de vijfde plaats in deze zelfde categorie.
Ook Lieke van de Berg turnde een zeer goede wedstrijd. Door een eerste plaats op balk, tweede op zowel vloer als brug 2 en op sprong zesde, eindigde zij op een plachtige tweede plaats en ontving het zilver. In deze zelfde categorie kwamen Lisa Reijersen, Daisy van de Veen en Femke Veer uit, zij eindigden respectievelijk op plaats 7, 8 en 11.
Bij de laatste groep Senior-D, kwamen vijf turnsters van Excelsior uit. Manon Jongen greep net naast de medailles en werd vierde, op de voet gevolgd door Sanne van Dusschoten die vijfde werd. Marije van Bloemendaal en Nathalie Theebe behaalde nog een top-tien noterering en eindigde op een zevende en negende plaats. Katie van de Veen sloot de lange rij turnsters van Excelsior en werd in deze categorie dertiende.

Aankomende week zullen de finaleplaatsen bekend worden. Die finale is op 4 april en door het grote aantal medailles in deze 3 wedstrijden zullen Excelsiortunsters zich zeker nog weten te plaatsen.

bijdrage van Evelien Vastenburg

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden