Sparta korfballers hebben kampioenschap in het vizier

EDE – Na ee pauze van twee weken stond Reehorst ’45 voor de korfballers van Sparta op het programma.

Reehorst opende de score, maar genoot niet lang van die voorsprong. Sparta nam al snel de overhand. Na een reeks doelpunten achter elkaar stond het 2-7 in het voordeel van de Spartanen. Reehorst’45 was in de eerste helft geen partij, want bij rust stond er 8 – 16 op het scorebord. Het succes van erg collectief spelen en een sterke verdediging

In de laatste minuten van de wedstrijd mochten de 17-jarige Carmen Barends en Lars Dokter hun debuut maken in het eerste. Barends scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd met een strafworp, die ze zelf creëerde. Eindstand: 17-26.
Dit zorgde voor euforie bij Sparta.

De euforie werd groter, toen duidelijk werd dat KVZ de rust inging met een achterstand op DUKO. KVZ stond met 1 punt verschil bovenaan. Een misstap zou betekenen dat het kampioenschap voor Sparta op steenworp afstand zou komen te liggen. In de allerlaatste minuut scoorde DUKO de 16-16. Daarom staat Sparta samen met KVZ op een gedeelde 1e plek op de ranglijst.

Door het doelsaldo (+38 doelpunte) staat Sparta bovenaan. Kans op het kampioenschap (en terugkeer naar de eerste klasse) is er dus zeker, maar dan mag de ploeg de laatste drie wedstrijden geen punten morsen.

Aanstaande zaterdag gaat de kampioenrace verder. Dan staat de wedstrijd Sparta – Keizer Karel op het programma.