Vierde plaats voor Deroue

Foto:

JEREZ – et ging niet makkelijk voor Scott Deroue in de tweede World Supersport 300 wedstrijd.

Desondanks wist de MTM Kawasaki MotoPort coureur zich in de grote kopgroep naar een vierde plaats in de einduitslag te knokken.

In de nieuwe WorldSBK opzet rijdt de World Supersport 300 klasse ieder weekend twee races. Na een spectaculaire openingsrace scoorde Scott Deroue zaterdagmiddag zijn eerste podium van 2020 met een derde plaats. Zondagmorgen in de warm up ging het uitstekend voor MTM Kawasaki MotoPort coureur met een derde tijd. In de middag gingen de lichten opnieuw uit voor de tweede race van het weekend in Zuid-Spanje. Net als in de eerste race moest Deroue van ver komen op de grid, nadat hij zich als dertiende had gekwalificeerd via de Superpole. De baantemperatuur was ondertussen opgelopen naar zo’n 55 graden. Met deze andere baancondities, vergeleken met de warm-up, was het voor Deroue lastig om zijn gebruikelijke tempo en ritme te vinden.
Vanaf de vijfde startrij wist de vicewereldkampioen wel snel plaatsen goed te maken. Deroue nestelde en handhaafde zich in de voorste gelederen van de grote kopgroep. Ondank dat het volgens Deroue een moeilijke race was, wist hij zich in de laatste ronde nog wel naar een vierde plaats te knokken.

Na twee races staat de Kawasaki-coureur ook op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap.

Volgens de coureur was het een hele moeilijke race: “We hadden niet het tempo vandaag. In de warm-up ging het super, maar in de race hadden we het lastig met de hoge baantemperatuur. Normaal komen ze mij met remmen moeilijk voorbij en nu gebeurde dat wel. Dan raak je uit het ritme. Maar met P4 moeten we vandaag zeer tevreden zijn na het podium van gisteren. Nu op naar Portimão!”

“We gaan voor goud”

Rob Hakvoort (Commercieel directeur & Eigenaar) “Na mijn eigen motorsportcarrière (meer inzet dan talent ha) ben ik altijd betrokken gebleven bij de motorsport. Ons bedrijf zit in Amersfoort, ik woon in Amersfoort en Scott op steenworp afstand in Nijkerk. We hebben altijd contact gehouden en toen Scott me vroeg of ik hem met Facility financieel wou ondersteunen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Bij ons op kantoor hebben we topsport letterlijk en figuurlijk doorgevoerd. Op kantoor hebben we een motorrace kamer, een tenniskamer, een hardloopbaan en een heus supporters home. Met de topsportmentaliteit van onze medewerkers kwam de steun voor Scott prachtig samen. “We gaan voor goud” is wat wij hier altijd roepen. Met onze medewerkers en opdrachtgevers winnen is wat we elke dag doen. We gaan dan ook met opdrachtgevers en medewerkers naar de wedstrijden van Scott. Scott is een stoere vent en ik vind het fantastisch te zien wat hij er voor doet en laat om zijn doelen te halen.”

Volgende week komt Deroue opnieuw in actie, dan tijdens de tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap in Portimão. Een circuit waar hij goede herinneringen aan heeft!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden