Sparta overtuigt bij competitiestart (video)

Sparta gaf bij het begin van de competitie gelijk haar visitekaartje af. Het overtuigde, zowel verdedigend als aanvallend.

Sparta Nijkerk had in de eerste helft duidelijk de overhand, maar de doelpunten die de thuisploeg mocht maken waren cadeautjes van ACV. Na 13 minuten werd de ploeg van trainer Fred de Boer verrast bij een korte corner en was het Roy Bakkenes die binnen schoot. Even voor rust kreeg de thuisploeg een vrije bal mee. Terwijl de spelers van ACV nog tegen de scheidsrechter stonden te klagen werd de bal snel genomen en schoot de aanvoerder met de prachtige naam, Janic Makizodila, de 2-0 binnen.

Binnen een minuut in één minuut in de tweede helft kwam Sparta Nijkerk op een 3-0 voorsprong. Uit een corner kopte Marco van der Heide de bal ongelukkig in de voeten van Jesse Buitenhuis, die feilloos binnen schoot. de 4-0 viel 20 minuten later uit een mooie aanval over de rechterflank met Roy Bakkenes die voor zijn tweede treffer tekende.

Voor de wedstrijd kreeg Spartavoorzitter Johan Evers de presentatiegids uit handen van Yvonne Boer. Aan die gids hebben aardig wat mensen meegewerkt, waaronder onze vaste fotograaf Arjen Gerritsma. Hij leverde niet alleen foto’s, maar verzorgde ook de vormgeving van de gids. In onze fotoserie zijn foto’s van de wedstrijd.