Deroue klaar voor vijfde WorldSSP300 ronde op Catalunya

Foto:

CATAUNYA – Scott Deroue reist na zijn sterke tweede en derde plaats in het laatste raceweekend op Motorland Aragon met vertrouwen af naar het circuit van Catalunya.

Daar worden komend weekend de negende en tiende race van het seizoen verreden. De Kawasaki-coureur begint aan het evenement als de nummer twee in het wereldkampioenschap.

Het belangrijke laatste deel van het World Superport 300 seizoen gaat beginnen. In totaal staan er nog drie evenementen met in totaal zes races op het programma. Komend weekend komen de coureur in actie op het circuit van Catalunya. Twee weken later komt Scott Deroue in actie op Magny Cours en nog eens twee weken later is de afsluitende ronde op Estoril.
Deroue staat er na acht races goed voor in het wereldkampioenschap. De MTM Kawasaki MotoPort coureur staat op een tweede plaats in de tussenstand met een achterstand van 12 punten op nummer één en teamgenoot Jeffrey Buis. Deroue heeft een voorsprong van 21 punten op de nummers drie Bahattin Sofuoglu en Unai Orradre. Maar met nog 150 punten te verdelen, ligt het kampioenschap nog volledig open.
Het circuit van Catalunya ligt net buiten Barcelona en staat voor de eerste keer op de WorldSBK kalender. De race van zaterdagmiddag begint om 16:30 uur. Het tijdschema op zondag is anders dan gebruikelijk, omdat er in hetzelfde weekend ook een MotoGP evenement is. De World Supersport 300 klasse gaat zondag om 13:40 uur van start.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden