Driepunter voor NSC

AMSTERDAM – NSC begon vanmiddag goed aan de uitwedstrijd tegen asv de Dijk.

De Nijkerkers stonden al na vijf minuten op 0-1. Dat kwam, omdat Jonathan Martina een corner van Yannick Cornelisz binnen kopte. NSC bleef het betere van het spel houden. Zo kwam het halverwege de eerste helft op 0-2. Yannick Cornelisz schreef het punt erbij na hands bij De Dijk in het strafschopgebied.

Een prima tussenstand, die tot aan de rust bleef staan.

Na de rust bleef NSC de betere, al moesten ze na 70 minuten wel even slikken toen Steven van Zanten na twee keer geel de kleedkamer kon opzoeken. Bovendien kreeg De Dijk een penalty. Maar keeper Jan van Willige, zorgde ervoor, dat de tussenstand niet veranderde. Een minuut later was er een prima pass van Anass Ghaddari op Jonathan Martina die de 0-3 aantekende. Dat was de mokerslag voor De Dijk.
Waar ze hoopten weer de aansluiting te vinden sloeg NSC genadeloos toe. In het restant bleef NSC makkelijk op de been en pakte het de eerste overwinning van het seizoen.