Deroue heeft het niet gemakelijk

CATALYNYA – Scott Deroue kende een moeizame start van de World Supersport 300 ronde op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

De MTM Kawasaki MotoPort coureur plaatste zich via de Last Chance Race voor de hoofdraces. Op een opdrogende baan finishte Deroue als dertiende in de eerste race.

De vijfde ronde, de negende en tiende race, van het World Supersport 300 seizoen vindt dit weekend plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Scott Deroue kende een ongelukkige eerste dag. De baan was droog bij de start van de eerste training. Nadat de Kawasaki-coureur de baan op ging ontstonden er wat technische problemen. Dit zorgde ervoor dat Deroue niet zijn ritme en tempo konden, waardoor hij slechts met een vijftiende tijd van zijn groep de sessie afsloot. Tijdens de tweede training was de baan nat en konden de rondetijden niet verbeterd worden. Hierdoor eindigde Deroue op de eerste dag buiten de top-dertig.

Deroue had nog een kans om zich te plaatsen bij de eerste dertig, die van start mochten in de Superpole. Dit moest dan gebeuren tijdens de derde vrije training op zaterdagmorgen. Helaas gooide opnieuw regen roet in het eten. Deroue had geen kans om zijn tijd te verbeteren en moest van start in de Last Chance Race. In deze wedstrijd was de baan droog en de 24-jarige coureur wist deze race op zijn naam te schrijven, waardoor hij zich alsnog kwalificeerde voor de twee hoofdraces. De uitdaging werd er niet minder om, want Deroue moest zaterdagmiddag vanaf de tiende startrij (P29) vertrekken.

Kort voor de start van de race had het flink geregend. De rijders gingen dan ook van start op regenbanden, maar de baan zou gedurende de race steeds verder opdrogen. Deroue wist in de openingsronde heel veel plaatsen te winnen en reed na de eerste ronde al op een vijftiende plaats. Helaas kon de Kawasaki-coureur niet blijven versnellen en bleef zijn opmars steken. Deroue had niet het juiste gevoel en vertrouwen in deze lastige baancondities en verloor de aansluiting met de groep om de vijfde plaats. Na tien ronden kwam Deroue als dertiende over de finish.

Met deze drie WK-punten erbij staat Deroue nog steeds tweede in het wereldkampioenschap. Het verschil met nummer één Jeffrey Buis is nu twintig punten. Deroue heeft een voorsprong van zeventien punten op de nummer drie Bahattin Sofuoglu. Het tijdschema voor zondag is anders dan gebruikelijk. De tweede World Supersport 300 race gaat om 13:40 uur van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Ook in deze race moet Deroue vanaf de tiende startrij vertrekken.