Deroue knap tweede op kletsnat Magny Cours

MAGNY-COURS – Scott Deroue heeft na een sterke optreden een tweede plaats gescoord tijdens de eerste World Supersport 300 race op een kletsnat Magny Cours.

De MTM Kawasaki MotoPort coureur wist met teamgenoot Jeffrey Buis ver weg te rijden bij de concurrentie. Na veel kopwerk te hebben gedaan, kwam Deroue als tweede over de finish. Dit betekende zijn zevende podium uit elf races in het seizoen 2020.

De weersvoorspellingen waren al slecht voor de voorlaatste ronde van het World Supersport 300 kampioenschap in Magny Cours en dat bleek ook tijdens de eerste trainingsdag. Op de kletsnatte baan voelde Scott Deroue zich vanaf de eerste ronde goed thuis. In de eerste vrije training zette de Kawasaki-coureur de snelste tijd en hij was bijna een seconde rapper dan de nummer twee. In de tweede vrije training werkte Deroue verder aan zijn ritme op de natte baan en sloot de dag met een keurige tweede tijd af. Ook in de derde vrije training van zaterdagmorgen was Deroue derde. Voor de Superpole was de baan aan het opdrogen, maar bij de start van de sessie was het opnieuw gaan regenen. Deroue draaide constant in de top van de tijdlijst mee. In de slotfase was Deroue naar eigen zeggen “iets te voorzichtig” in de lastige omstandigheden, terwijl andere rijders hun tijden nog wel wisten te verbeteren. De MTM Kawasaki MotoPort coureur eindigde op een achtste plaats, waardoor hij vanaf de derde startrij aan de races mocht beginnen.

Het was ook kletsnat in de race. Na een crash in de eerste ronde kwam er een rode vlag, waardoor er herstart kwam over zes ronden. Opnieuw waren er na de start diverse crashes, waaronder net voor de groep van Deroue. Hij moest zich eerst door de groep zien te werken en aan het einde van de tweede ronde wist hij naar de derde plaats te komen. Deroue zette aan en wist naar de kop te rijden. Leider Tom Booth-Amos kwam ten val. Deroue nam de leiding over door teamgenoot Jeffrey Buis te passeren. Het begon alsmaar harder te regenen. Deroue en Buis reden ver weg bij de concurrentie, want het verschil naar de nummer drie was op de finish ruim acht seconden.

Deroue deed het kopwerk en ging dan ook als eerste de laatste ronde in. Het was lastig om de rempunten te bepalen, omdat de baan steeds natter werd. Deroue remde nog later dan in de voorlaatste ronde, maar Buis kwam hem nog wel voorbij in de laatste sector. Daardoor kwam Deroue als tweede over de finish en zo scoorde hij zijn zevende podiumplaats van het seizoen. Doordat Buis won heeft Deroue nu een achterstand van 21 punten in het kampioenschap. Met deze 1-2 van MTM Kawasaki MotoPort, heeft het team nu ook het kampioenschap voor teams al binnen met nog drie races te gaan.

Zondagmiddag om 15:15 uur gaat de tweede race op het Magny Cours circuit van start.