Flevo Heren 1 ten onder in derby tegen Flevo Heren 2

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd voor Heren 1 & 2 van Flevo sinds maart van dit jaar.

De competitie begon gelijk goed, met een derby tussen de twee teams.

Toeschouwers mochten er niet in en coachen door te ropen is niet toegestaan. Flevocoach Richard Deuzeman zag Evert Guliker weer terugkomen bij Flevo na zijn studie. Verder kwamen een aantal jeugdspelers definitief over naar het eerste team.

In de eerste periode kwam Flevo H2 op voorsprong door een treffer van Mark Stolk. Voor de rest bleef het rustig op een paar gemiste kansen voor beide kanten na.

Tijdens de tweede periode maakte Heren 2 een fout, waardoor een speler tijdelijk weg werd gestuurd. Uiteindelijk lukte het Nick Geluk uit Heren 1 om de stand gelijk te trekken. Daarna maakte Mark Stolk nog 2 treffers en was de stand 3-1. Even later werd er weer een speler van Heren 2 uitgestuurd maar deze keer konĀ  Heren 1 daar niet van profiteren. Daarna werd er nog een keer iemand uitgestuurd van Heren 2. Opnieuw maakte Heren 1 ndaar geen gebruik van. Invaller Remy Haverlag zocht met een lichte verwonding aan het hoofd gedwongen de kant op.

In de derde periode wist Patrick Zwart van Heren 1 een treffer te boeken en de stand naar 4-2 te zetten. Heren 2 antwoordde snel. Jelle Gijtenbeek, Wouter Haandrikman en Ivar Loos maakten in twee minuten tijd een drietal treffers tegen Heren 1.

In de vierde periode werd Matthijs Jut uit Heren 1 er vroeg uitgestuurd waardoor Flevo H2 een overtal situatie kreeg. Het lukte hen niet deze te benutten en te scoren. Een paar minuten later werden er alsnog twee treffers geboekt door Flevo 2. Als laatste scoorde Patrick Zwart voor Flevo 1 de laatste treffer van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde met en 9-3 overwinning voor Flevo H2.