Vierde plaats voor Deroue in lastige condities

Foto:

MAGNY – COURS –¬†Scott Deroue is als vierde gefinisht in de tweede World Supersport 300 race op Magny Cours.

In de wedstrijd veranderden de baancondities. Het begon steeds harder te regenen. Deroue maakte constant deel uit van de kopgroep. Door een klein foutje in de voorlaatste ronde zag hij een podiumplaats verloren gaan.

Scott Deroue moest zondagmiddag opnieuw vanaf de derde startrij beginnen aan de World Supersport 300 wedstrijd in Magny Cours. Tijdens de eerste race van zaterdagmiddag had de 24-jarige coureur een knappe tweede plaats gescoord op een kletsnatte baan. Deze keer waren de condities misschien nog wel lastiger. Er was een droge lijn aan het ontstaan bij de start, maar later in de race begon het opnieuw te regenen. De toprijders stonden op regenbanden. Deroue kende een heel goed begin van de race. Na de eerste ronde reed de Kawasaki-coureur vijfde en vervolgens kwam hij steeds verder naar voren in de kopgroep.

Deroue voelde zich sterk en draaide constant vooraan in de kopgroep mee. In de voorlaatste ronde reed de MTM Kawasaki MotoPort coureur op een derde plaats. Toen maakte hij een klein foutje bij het aanremmen voor een bocht in de laatste sector. Hierdoor verloor Deroue een aantal plaatsen. In de laatste ronde maakt de rijder voor Deroue een highsider, waardoor hij ook nog even in de ankers moest. De podiumplaatsen waren op dat moment verkeken. Deroue wist de overige rijders achter zich te houden en bracht de vierde plaats over de finish.

Door deze resultaten in Magny Cours krijgen we in ieder geval een Nederlandse wereldkampioen. Deroue en Jeffrey Buis zijn de enig overgebleven titelkandidaten. Deroue begint over twee weken (16 t/m 18 oktober) met een achterstand van 28 punten op zijn teamcollega Buis aan de laatste ronde van het seizoen in Estoril.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden